Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
11.08.2016 08:20:42
Deli članek:

Boleče oči vaterpolistov v zeleni vodi

Reuters

Vaterpolisti se v Riu de Janeiru pritožujejo nad vodo v bazenu.

Brazilija v predtekmovalni skupini A in Italija v skupini B sta po tretjem krogu edini neporaženi reprezentanci olimpijskega vaterpolskega turnirja v Riu de Janeiru. Tekmovalce v zeleni vodi pa najbolj moti klor, s katerimi skušajo očistiti vodo, ki pa je po navedbah Mednarodne plavalne zveze neškodljiva za tekmovalce.

"Moje oči so boleče v vodi, to ni dobro," je podobno kot še številni vaterpolisti ocenil Madžar Gergo Zalanki po remiju svoje ekipe z 8:8 proti Grčiji. Slednja je druga na lestvici za Brazilijo. Gostitelji OI, ki jih vodi legendarni Ratko Rudić, so na tretji tekmi s 6:5 presenetljivo premagali trikratne svetovne in šestkratne evropske prvake Srbe. Bronasti na OI leta 2012 v Londonu so po dveh uvodnih remijih brez zmage na petem mestu. Tretja je Avstralija, ki je ugnala zadnjeuvrščeno Japonsko z 8:6.

Italija, srebrna na prejšnjih OI, je s 6:5 premagala Črno Goro, Hrvaška, branilka olimpijskega zlata, pa je izgubila s Španijo kar s 4:9. ZDA so v derbiju začelja premagali Francijo, ki je še brez točke, s 6:3. Italija ima šest točk, s po štirimi sedita Španija in Hrvaška, Črna Gora in ZDA pa imata po eno zmago.