Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
10.08.2016 22:48:03
Deli članek:

Na Miljah šesteroboj mladih iz štirih držav

Zdenko Fajdiga
Mlade Slovenke na lanskem turnirju v Ljubljani.

Zdaj že tradicionalni mednarodni turnir za starostno kategorijo U-15 bo konec tedna na Gorenjskem z udeležbo treh slovenskih reprezentanc ter ekip Francije, Hrvaške in Srbije.

Selektor deklet Jure Rijavec je na turnir, ki bo v soboto in nedeljo, povabil šest igralk: Lauro in Nelly Škoberne, Lejo Vehovec (Krim), Mio Švara (Postojnska jama), Evo Žerjal (Pliskovica) in Janjo Roj, članico Kort. Torej podobna zasedba kot na lanskem turnirju v Ljubljani, ko so bile naše na šestem mestu.

Selektor naših najboljših mladih balinarjev Anton Kosar je imel nekaj preglednih treningov v Postojni in Goriških Brdih, kjer so naše reprezentante odlično sprejeli in jim nudili gostoljubje. Ker je reprezentanca Monaka odpovedala nastop v zadnjem trenutku, je Kosar sestavil dve reprezentanci. V prvi so Gašper Povh, Črt Gombač (Postojnska jama), Gašper in Domen Sedmak (Orlek ORO Met Pivka), reprezentanco Slovenije II pa sestavljajo Jaka Štremfel (Hrast), Jan Guštin (Skala), Patrik Požar (Orlek ORO Met Pivka) in Tomaž Kristančič (Goriška Brda).

"Zbor igralcev bo že v petek ob 9. uri na Miljah, kjer bo še en skupen trening. Pričakujem, da se bodo naši fantje skupaj z dekleti dobro odrezali proti kakovostnim Francozom, Hrvatom in Srbom," pravi Kosar pred dvodnevno revijo mladih.

Začetek mednarodnega turnirja bo v soboto ob 8. uri, vremenska napoved je ugodna in zato prireditelji pričakujejo veliko gledalcev.