Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
10.08.2016 21:57:31
Deli članek:

Mrakova in Macarolova po prvem dnevu tretji

psno
Tina Mrak in Veronika Macarol

Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta olimpijske boje v Rio de Janieru v razredu 470 začeli s tretjim mestu v skupni razvrstitvi. V uvodnem plovu sta bili drugi, v drugem šesti, po prvem dnevu sta v vodstvu Japonki Jošida Kondo in Miho Jošioka.

Najboljši slovenski jadralki sta uvodni dan v razredu 470 bolje odjadrali v prvem plovu, ko sta bili pred njima le Kondo in Jošioka, na tretjem mestu pa sta bili Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar. V drugem plovu jadralki Pirata iz Portoroža nista bili tako uspešni, v cilj sta prišli kot šesti, vseeno pa sta po prvem tekmovalnem dnevu z osmimi točkami na tretjem mestu.

Najbolj zadovoljni sta dan končali Kondova in Jošioka, pred Mrakovo in Macarolovo sta na drugem mestu s sedmimi točkami Novozelandki Jo Aleh in Polly Powrie, ki sta bili najhitrejši v drugem plovu. V njem sta tretje mesto osvojili Američanki Annie Haeger in Briana Provancha.

Jadralke v razredu 470 bodo odjadrale še osem plovov in nato še regato za kolajne. Naslednja plova bosta na sporedu v četrtek.

Slovenki sta bili na letošnjem evropskem prvenstvu na Majorki tretji, lani pa sta v danskem Aarhusu postali evropski prvakinji.