Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
14.04.2016 15:45:50
Deli članek:

V Tacnu slalomisti ta konec tedna na izbirne tekme

Reuters

Ta in prihodnji konec tedna bo Tacen v znamenju izbirnih tekem za sestavo reprezentance v slalomu na divjih vodah. Letos bodo imele te tekme še poseben tekmovalni naboj, saj so ena izmed postaj v lovu na olimpijsko vozovnico - poleg lanskih dosežkov na SP in izbirnih tekem bo pomemben tudi nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu.

Za slalomiste na divjih vodah se v soboto začenja eden izmed najbolj stresnih trenutkov tekmovalne sezone. V Tacnu bo namreč potekala prva izmed štirih izbirnih tekem za sestavo reprezentance, ki bo maja odpotovala na evropsko prvenstvo v Liptovsky Mikulaš, kasneje nastopala na tekmah svetovnega pokala, tudi na finalu svetovnega pokala med 9. in 11. septembrom v Tacnu, nenazadnje pa si bodo najboljši zagotovili tudi nastop na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

Na izbirnih tekmah bodo tekmovalke in tekmovalci dosegli štiri rezultate, na koncu pa bodo za uvrstitev v ekipo šteli trije najboljši. Na prvi izbirni tekmi v soboto se bo štel boljši čas dveh voženj, v nedeljo pa bo za razvrstitev izbirnih tekem štel rezultat finalne vožnje.

Podobno bo tudi teden dni kasneje, ko bo v soboto prav tako odločala le boljša vožnja, v nedeljo pa finalna. Tako v soboto, 16., kot v nedeljo, 17. aprila, se tekmovanje začne ob 11. uri, druga vožnja pa predvidoma ob 13.15.

Poleg članov, ki se bodo za mesta v ekipi merili v prihodnjih dveh vikendih, bodo nastopi pomembni tudi za mladince in mlajše člane. Ti so sicer že imeli prvi izbirni tekmi v okviru ICF ranking tekme v Solkanu, zadnji dve pa jih čakata ta vikend. Mladinci in mlajši člani bodo letos naslove evropskih prvakov lovili v domačem Solkanu, ki bo evropsko prvenstvo gostil med 24. in 28. avgustom.