Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
13.04.2016 23:15:44
Deli članek:

1. DOL: Brez presenečenj v četrtfinalu

www.alesfevzer.com

Znani so polfinalisti slovenskega državnega prvenstva. ACH Volleyju in Calcit Volleyballu sta se pridružila še Salonit Anhovo ter Panvita Pomgrad.

Odbojkarji Salonita Anhovo so v tretji tekmi četrtfinala v Kanalu premagali Maribor s 3:0 (21, 20, 25) in se z izidom 2:1 v zmagah uvrstili v polfinale, kjer jih čaka ACH Volley.

Kanalci so opravičili višje mesto v rednem delu prvenstva in vlogo favorita. Tretja, odločilna tekma je bila kopija prve, Salonit je bil boljši, Mariborčani, ki so na domačem terenu v soboto zmagali s 3:2, pa so nudili dostojen odpor, a jim niza vseeno ni uspelo osvojiti. Domači so imeli boljši sprejem, kar se je kazalo tudi v lahkotnosti napada, v katerem sta bila neustavljiva Dejan Čabarkapa in Jure Okroglič, ki sta skupno dosegla 36 točk, zelo dobra pa sta bila tudi v svoji osnovni nalogi, sprejemu.

V četrtfinalnem dvoboju Panvite Pomgrada in Triglava vendarle ni bilo presenečenja. Čeprav se je serija začela s presenetljivim porazom Sobočanov na domačem terenu, pa so varovanci Dejana Fujsa na koncu vendarle uveljavili malo prednost v kakovosti in napredovali v polfinale.

Tako kot na prvi tekmi pred enim tednom so domači z odličnim sprejemom, napadom, slednje velja predvsem za prvi niz, servisom in blokom, ki sta bila na visoki ravni v drugem, tudi tokrat zanesljivo dobili prva dva niza. V tretjem, v katerem so sicer vodili z 11:8, pa so se  spet začele težave. Zašli so v krizo in niz izgubili, četrtega pa nato vendarle dobili na razliko.

Izidi:
- danes, 3. tekmi četrtfinala:
Panvita Pomgrad - Triglav Kranj   3:1 (16, 15, -22, 25)
(Panvita se je z izidom 2:1 v zmagah uvrstila polfinale)
Salonit Anhovo - Maribor          3:0 (21, 20, 25)
(Salonit se je z izidom 2:1 uvrstil v polfinale)

* Opomba: v polfinale sta se že uvrstila tudi ACH Volley in Calcit Volleyball