policija Svet24.si

Komandir med epidemijo v službi praznoval ...

avtocesta, pörtschach Svet24.si

FOTO: V hudi nesreči pri Vrbskem jezeru osem ...

profimedia-0363415113 Svet24.si

Umrla igralka Arlene Dahl

zan jansa trstenjakova sds pl Reporter.si

Družinsko podjetje Janeza Janše: sin Žan ...

rok snežič Necenzurirano

Policija, KPK & Co., se boste lotili Snežiča in ...

1 Diana Charles Odkrito.si

Kdo je VARAL prvi? Vsi so bili prepričani, da ON,...

doncic dallas 1 Ekipa24.si

Joj, kako boli! Neverjetno, kaj se dogaja Dallasu,...

pu
pu
0 25.03.2016 20:08:45

Tanja Šmid: Oprostite, naredila sem veliko neumnost

Arsen Perić
Slovenska plavalka Tanja Šmid je bila pozitivna na dopinški kontroli na odprtem prvenstvu Srbije konec februarja v Beogradu. Po prvotnem šoku in razkrivanju ozadja je Šmidova poudarila, da za svoje dejanje, čeprav nenamerno, prevzema vso odgovornost in se opravičuje javnosti.

"Pozitiven test je posledica moje malomarnosti. Najbolj je šokiral mene in po pregledu dodatkov, ki jih jemljemo športniki, sem hitro videla, da sem zaradi malomarnosti naredila tudi veliko neumnost in lahkomiselno pri kapljicah za izgubo telesne teže, ki je v plavanju še kako pomembna, nisem preverila, kaj točno jemljem," je jasno stališče brez ovinkarjenja zavzela plavalka, ki dodaja, da je bila v zadnjem desetletju redno na dopinških kontrolah in na nobeni nikoli ni pomislila, da bi bilo lahko kaj narobe.

Kot pravi, je treba za storjenimi napakami v življenju vedno stati: "Ne skrivam se in ne bežim pred odgovornostjo. Kar se je zgodilo, se je zgodilo nenamerno in najbolj boli mene. Kljub temu se opravičujem Plavalni zvezi Slovenije, svojemu trenerju, sotekmovalcem v reprezentanci in vsem tistim, ki so me podpirali in zame navijali."Šmidova se je v preteklih letih mučila s poškodbo rame, prve dobre izide vnovič dosegla lani in bila z lanskim dosežkom na mitingu v Kranju na poti do drugega olimpijskega nastopa po Londonu 2012, ki bi bil tudi zadnji na športni poti. "Po Riu sem načrtovala konec kariere. Žal se je končalo, kot se je, čeprav sem si želela drugačen zaključek. Plavanje je bilo doslej moje življenje. Priznam svojo napako in ta zadeva je zdaj zame končana," je še povedala slovenska rekorderka na 200 metrov prsno, ki je plavanju posvetila skoraj 20 let svojega življenja.

Tanja Šmid je bila v zadnjem desetletju stalna članica slovenske reprezentance, najuspešnejšo sezono pa je imela leta 2010, ko je na evropskem prvenstvu Sloveniji priborila srebrno medaljo.

Članki iz rubrike