Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
25.03.2016 15:47:40
Deli članek:

Srb podprl brata teorirsta

Teroristični napadi, ki se v zadnjem času kar vrstijo eden za drugim, so mnogokrat povezani tudi s športom. Tako ali drugače. Tudi zadnji v Bruslju, brat enega od napadalcev je namreč belgijski reprezentant v tekvandoju.

Verjetno ni treba posebej razlagati, kako različno pot sta izbrala brata Laachraoui. Eden je priljubljen in uspešen športnik in vzor mladih, drugi se je pred dnevi razstrelil na bruseljskem letališču in povzročil smrt številnih nedolžnih ljudi.

Do trenutka pred približno tremi leti, ko se je Najim odločil oditi v Sirijo in s tem šokiral člane svoje družine, je bil leta 1991 rojen fant povsem v redu. Obiskoval je katoliško šolo, potem pa študiral elektrotehniko. Nato pa krenil na stranpot.

Njegov brat Mourad v zadnjem času ni prepoznal svojega brata. Pravzaprav je cela družina izgubila stik z njim. »Bil je pameten fant, uspešno je opravljal šolske obveznosti, potem pa kar naenkrat odšel v Sirijo.«

Družini terorista seveda ni lahko, še posebej bratu športniku, ki se je znašel v središču medijske pozornosti. Dober prijatelj in sotekmovalec Mourada je tudi srbski tekvadoist Miloš Gladović: »On je čisto nasprotje svojega brata in si ne zasluži, da ga ljudje gledajo z istimi očmi. Sočustvujem z njim, saj je res dober fant. V svetu tekvandoja ga vsi spoštujemo in ga imamo radi. On je izbral pravo pot, zato je vzor mnogim mladim športnikom. Nima nobene povezav z bratom.«

Mourad, ki je lani na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji Belgiji priboril srebrno kolajno v kategoriji do 54 kg, v zadnjih dneh ne trenira. Doma je in skupaj s svojo družino preživlja težke trenutke. Oče je policiji povedal, da Najima ni videl že tri leta. Njegovih povezav z Islamsko državo se sramuje, predvsem pa upa, da vse skupaj ne bo škodovalo športni karieri njegovega drugega - dobrega - sina Mourada.