Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pu
pu
05.12.2015 18:54:24
Deli članek:

Dugonjić le šesti na 100 metrov

Slovenski plavalec Damir Dugonjić je na 18. evropskem prvenstvu v kratkih bazenih v Netanyi osvojil šesto mesto na 100 metrov prsno.

Ravenčan je razdaljo zmogel v času 57,58 sekunde. Zmagal je Nemec Marco Koch (56,78), že prvak na 200 m prsno, pred Britancem Adamom Peatyjem (56,96) in Litovcem Giedriusom Titenisom (57,02). Dugonjić na startu ni pokazal optimalnega skoka, skozi vso tekmo je nekako lovil Italijana Fabia Scozzolija, ki je plaval na progi poleg njega, a mu je ta na vsakem obratu spet ušel.

Pa tudi zaključek ni bil povsem tak, kot ga slovenska javnost pričakuje od visokoraslega Korošca. Ta se je zato moral zadovoljiti s sicer visokim šestim mestom, medalja, branil je bron iz Herninga 2013, pa je bila res težko dosegljiva.

"Žal se mi ni izšel noben obrat, zato sem krajšal zavesljaje in tudi na koncu res nisem imel tiste prave moči, da bi dvignil ritem. Začel sem solidno, ampak ni tiste lahkotne hitrosti, kar pa je tudi razumljivo, saj tukaj nisem v top formi. Vseeno sem plaval v finalih in se boril, seveda sem dal vse od sebe, a za medaljo to ni bilo dovolj," je po finalu povedal 27-letni junak slovenskega tabora, stari in novi evropski prvak na 50 m prsno.

Prav ta medalja plavalcu Fužinarja daje vzpodbudo za nadaljnje delo v olimpijski sezoni, ki se je začela jeseni. O samem prvenstvu je dodal: "Časi niso bili nekaj posebnega, kljub temu pa sem osvojil zlato medaljo, kar je zame lepa nagrada. Sicer pa sem zelo užival na dirkah, res pa je, da forma ni enaka kot lani na SP v Dohi."