Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bu
bu
05.12.2015 16:53:07
Deli članek:

Fury: Ženske v boksu? Z bikinjem in številko! Ženske nasploh? V kuhinjo!

Reuters

Tyson Fury je po zmagi na Vitalijem Kličkom britanski športni junak, a po drugi strani na otoku močno razburja zagovornike spolne enakopravnosti.

Ti so razne organizatorje izborov za športnike in športne osebnosti leta celo pozvali, naj Furyja izključijo, predvsem zaradi njegovih zadnjih nastopov na temo žensk v športu in življenju nasploh. "Ženske v boksu? V bikiniju in s številko, ki označuje rundo, so videti super. V ostalih vlogah pa bog ne daj," je med drugim dejal.

Podobno daleč je še tudi, ko so ga povprašali, kaj meni o britanski atletski šampionki Jessici Ennis-Hill, ki kot najboljša sedmerobojka na svetu v Veliki Britaniji prav tako uživa poseben status. "Vem, da je osvojila kar nekaj medalj. Toda najbolj mi je všeč, ko si boleče kakšno privlačno večerno obleko," je poudaril Fury.

Ta je sicer srečno poročen, zelo jasno pa je predstavil tudi svoje mnenje o ženskah kot takih. "Moje mnenje je, da je za žensko najbolj primeren prostor na svetu en sam, in sicer kuhinja. Če mi tam pripravi šalico dobrega čaja ali kaj za pod zob, sem najbolj zadovoljen," je velikan dvignil še več prahu.