Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
04.12.2015 17:36:21
Deli članek:

Lov Mariborčanov in Kranjčanov

psno
Trener Triglava Brane Markič je skupaj z Alešem Blažem in Primožem Gostinčarjem optimist pred tekmo s Hrvati.

Kegljače Konstruktorja in Triglava danes čakata povratni tekmi prvega kroga evrolige, kjer lovita zaostanek s prve tekme.

Zgodaj zjutraj so se igralci Konstruktorja odpravili na pot v sosednjo Madžarsko, v Porabje. Njihov cilj je Repcelak, ki leži v bližini Szombatleya. Tu imajo Mariborčani povratno tekmo z domačim klubom, ki je eden najboljših ekip na Madžarskem. Pred dvema tednoma je Konstruktor doma izgubil z Madžari s 3:5 ob razliki le štirih kegljev. Tekmo so takrat nespretno izgubili, ob tem da so imeli tudi kar nekaj smole.

Na papirju so domačini seveda favoriti, toda tudi varovanci Bojana Pihlarja imajo svoje adute v svojih rokah. Ob tem imajo v rokah tudi relativno aktiven rezultat. Na domači tekmi je njihov najizkušenejši igralec in kapetan Franc Kirbiš zanesljivo dobil svoj dvoboj, toda njegov izkupiček v kegljih ni bil ravno navdušujoč. Če bi mu tokrat igra stekla tako, kot je igral na začetku sezone, potem so tu velike rezerve. Rezerve pa ima tudi Rok Ružman, ki sicer veliko gara na stezah, toda nikakor ne najde najboljšega učinka. Če tema dvema igra steče, potem lahko verjamemo, da lahko preostali štirje dodajo svoj običajen delež in v tem primeru se bodo Madžari našli v težavah. Konstruktor se s samo tekmo ne obremenjuje preveč, kar je tudi prav. Verjamemo pa lahko, da so kot neobremenjeni mnogo bolj nevarni. To so že dokazali pred dvema mesecema na svetovnem pokalu v Srbiji.

Mnogo večje apetite pa nam dvigujejo igralci Triglava, ki letos naravnost blestijo. Kar nekajkrat so že popravili svoj ekipni rekord, katerega dvigujejo v nebo. Tudi domačega v Kranju so dvignili. Danes bodo gostili naše dobre znance, hrvaške prvake iz Zaprešića. Hrvati na svojem domačem dvorišču blestijo. Toda sedaj prihajajo na mnogo težji objekt, na kegljišče v Kranju. Makedonec Manev in Bogdanović sta se doma spogledovala celo z rezultatom 700 podrtih kegljev, toda Zaprešić ni Kranj. Prav zanimivo bo videti, kako se bosta odzvala na stezah, ko bosta ugotovila, da bo treba zelo garati, da prideš na rezultat 600. Kdo ve? Morda se bosta zlomila pod to težo ali pa še kdo drug? Kranjčani so se v zadnjih dneh v miru pripravljali na to tekmo. Kakšnega večjega pritiska ne čutijo, saj so si želeli, da dobijo močnega tekmeca, s katerim bi se lahko ponovno dokazovali.

Predsednik kluba in tudi najboljši igralec pri Triglavu in tudi v letu 2015 pri nas Janže Lužan je za samo tekmo dejal: "Naša želja je samo ena; dati od sebe najboljše in doseči odličen rezultat. To bo za naše navijače popolnoma dovolj. Če bo ta rezultat zadostoval še za kaj več, potem bo naše zadovoljstvo in tudi skupno še toliko večje. Smo pa seveda optimisti."

In kakšne so dejanske možnosti za preboj Triglava v naslednji krog. Skupna zmaga je možna v primeru zmage z minimalno 6:2 in ob tem osvojiti več kot 15 nizov. Toda o tem ne smemo govoriti, saj je Zaprešić vendarle vrhunska ekipa in na tej tekmi favorit. Toda Hrvati bodo to morali dokazati na stezah, kjer tudi za njih ne bo lahko. Vsi pa smo lahko prepričani, da bodo Kranjčani pustili svoje srce na stezah in se bodo potrudili, da pridejo do največje zmage te nove generacije Triglava.