Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
01.10.2015 11:50:57
Deli članek:

Daley se je zaročil s partnerjem

vszi

Eden najboljših britanskih skakalcev v vodo, nosilec olimpijske in več kolajn s svetovnih prvenstev, je javno objavil, da se je zaročil s partnerjem Dustinom Lanceom Blackom.

To, da je danes 21-letni Tom Daley iz Plymoutha homoseksualec že dolgo ni bila nobena skrivnost, saj je Tom svoja istospolna nagnjenja obelodanil že pred dvema letoma v izjavi, ki jo je dal na spletni portal Youtube. Zdaj pa se je odločil, da javnosti pove tudi o svoji zaroki, saj je v rubriki rojstva, poroke in smrti v londonskem Timesu objavil obvestilo o zaroki z Blackom, potem ko sta par že dve leti.    

vsti


Par je maja začel živeti skupaj, 41-letni tekstopisec, scenarist, režiser in producent iz Hollywooda pa je leta 2008 dobil tudi oskarja za scenarij filma Mleko (milk), ki govori o pravicah istospolno usmerjenih.   

Odlični skakalec v vodo Daley pa je dejal, da še vedno raje dvakrat premisli, preden na glas pove da je homoseksualec. Toda... "Od tedaj, ko sva se preselila skupaj, pa se počutim bolj odprtega do tega, da v javnosti govorim o homoseksualnosti. Ampak, še vedno je čudno," je dejal Tom.