Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
30.09.2015 22:37:56
Deli članek:

Celjanke odlično že na začetku

sk

Celjske kegljavke so svoj prvi dan na svetovnem pokalu v Srbiji, v Bački Topoli, zelo dobro opravile. V igri za polfinale ostajajo tudi Konstruktor, Triglav, Calcit in Brest.

Kot prva igralka pri Celjankah je bila na stezi, kot praktično vedno, Barbara Fidel. Odigrala je v skladu s pričakovanji in se zaustavila pri 616 podrtih kegljih. Potem je za manjše presenečenje poskrbel trener Lado Gobec, ko je kot drugo igralko postavil Rado Savič. Slednja že dalj časa ni v kakšni super formi, toda tokrat je odigrala dobro in se zaustavila pri 572 podrtih kegljih. Kot zadnja pa je prvi dan zaključila Anja Kozmus. Naša Ančka je bila zelo zanesljiva in je svoj nastop pripeljala do konca z odličnim rezultatom 596 podrtih kegljev. Danes bodo nastopile še Eva Sajko, debitantka mladinka Saša Črep in na koncu še Nada Savič. Te tri bodo morale varno celjsko ladjo pripeljati do polfinala. Na koncu samo dodajmo, da ima Barbi drugi rezultat dneva (boljša je Čehinja Dana Wiedermanova, ki igra za Wien, s 627 podrtimi keglji), medtem ko imata Anja peti in Rada osmi rezultat dneva.

V moški konkurenci je za Konstruktor včeraj nastopil le en igralec. To je bil mladi Timi Jurančič, ki se je odlično držal in na koncu podrl 602 keglja. S tem so Mariborčani po dveh tretjinah tekmovanja še vedno zelo visoko, kar je kar manjše presenečenje. Upajmo, da bosta danes zdržala tudi zadnja dva igralca in prispevala k zelo dobri uvrstitvi. Kot zadnji bo nastopil Rok Ružman, kdo bo prvi, pa se bo trener Pihlar odločil v zadnjem trenutku. Po štirih nastopih je Konstruktor šesti, 25 kegljev za četrtim mestom, ki ga drži hrvaški Zaprešič. Pri moških pa je najboljši Srb Ostojić s 663, medtem ko je Kirbiš (640) peti.
                
ODLIČEN ZAČETEK TRIGLAVA
V nemškem Straubingu se je začel evropski pokal. Za slovenske predstavnike je tekmovanje odprla igralka Miklavža Štefka Neuvirt. Že na začetku se ji je videlo, da ima kar obilo treme, na koncu pa se je izvlekla s 527 podrtimi keglji. Nič posebnega, toda za njo zelo solidno. Da je to za Štajerke vendarle premočno tekmovanje, pa je pokazal nastop Poldke Pertoci, ki je končala pri 508 podrtih kegljih. Preskok iz naše slovenske lige na mednarodno prizorišče je zanje očitno prevelik. Precej bolje je šlo vsaj tretji igralki Tatjani Vargazon, ki je brez obremenitve odigrala odlično in končala svoj nastop pri 588 podrtih kegljih.

Zato pa so v skladu z napovedmi zelo dobro začeli igralci Triglava iz Kranja. Že prvi igralec je odlično opravil svoje delo. Aleš Blaž je v nasprotju s svojo sestro Nino, ki nastopa v Avstriji, krenil zelo odločno in tudi močno. Na koncu mu je to prineslo odličnih 643 kegljev. Tudi drugi Kranjčan Gregor Bajželj ni želel zaostajati za svojim soigralcem. Predvsem v igri na polno mu je bil zelo blizu, edino na čiščenju ni bil toliko učinkovit. Na koncu je uspel podreti 613 kegljev, kar je seveda odlična osnova za napad za klubskim ciljem, uvrstitvijo v polfinale. Tretji igralec pri Kranjčanih pa je bil izkušeni Ljubljančan Primož Gostinčar. Začel je s 135 podrtimi keglji in tudi v drugo ni bil nič prepričljivejši (samo tri keglje več), zato je trener Lužan posegel po menjavi. Vstopil je novinec Sandi Sajko in potem nanizal 150 in še 156 kegljev in vsaj delno ublažil spodrsljaj. Skupno je bil rezultat tretjega igralca 579 podrtih kegljev, ki je Triglav obdržal v igri za polfinale. Na polovici so sedmi, a le devet kegljev za četrtim Metalcem iz Srbije.
                       
KAMNIČANI IN CERKNIČANKE V IGRI ZA POLFINALE
Drugi dan pokala NBC v avstrijskem Ritzingu je za Kamničane odprl Damjan Hafnar. Njegov začetek je bil vrhunski, saj je prvi niz končal pri 172 podrtih kegljih, ob koncu jih je zbral 617. Tako je kar dobro pokril slab nastop soigralca Starmana. Potem pa je nastopil še četrti v vrsti Kamničanov, Peter Jantol. Prva serija je bila uspešna (152), potem pa se v naslednji ni znašel in tako pokvaril startno osnovo (125). V zadnji seriji se je le uspel zbrati in nastop zaključil pri podrtih 560 kegljih. Tako Kamničani še naprej ostajajo v borbi za prvo četverico. Za zdaj so šesti, 13 kegljev za nemškim Nibelungom, ki je četrti.

Med Litijani se je na stezo podal mladinski reprezentant Klemen Ivančič, ki je pred dvema mesecema dopolnil 19 let. Sprva je pokazal preveč spoštovanja, toda potem vendarle začel malo dvigovati svoj ritem. Nastop je končal pri izvrstnih 180 kegljih in s skupno 593 keglji, kar je odličen rezultat. S tem so Litijani spet v igri za dobro uvrstitev.

Pri dekletih je prva nastopila Kranjčanka Nina Blaž, ki pa ji nastop nikakor ni uspel. Vseskozi je trgala pozicije in prebijala. Z vsem svojim trudom je na koncu prišla do skromnih 503 podrtih kegljev. Kot druga se je predstavila druga sestra iz družine Blagovič, starejša 22-letna Monika. Prvi niz je bil uspešen, potem pa se je na stezi kar izgubila, saj ni navajena, da je treba vseskozi delati. Na koncu se je izvlekla na 487 podrtih kegljev. Še slabše pa se je godilo sestri Evi, ki je imela dober le tretji niz in je končala pri 477 podrtih kegljih. S tem je upanja na dober rezultat Triglava vedno manj.

V nasprotju z Moniko pa je Cerkničanka Petra Bašek svoj nastop zelo slabo že začela. Prvi niz je končala pri zelo skromnih 109 podrtih kegljih. Nato se je ob bučni podpori navijačev le zbrala in nanizala 149, 143 in na zaključku še 155 kegljev, kar je na koncu prineslo zelo lep rezultat 556 podrtih kegljev. Slabše je šlo 18-letni Maruši Forjanič, ki je slabo začela, potem pa se je nekoliko popravila in prišla do solidnih 513 podrtih kegljev. Tako Brest ostaja v igri za petkov polfinale, saj zanesljivo drži tretje mesto.