Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
01.08.2015 18:16:23
Deli članek:

Slovenski odbojkarji že na zaključnem turnirju

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v 8. tekmi evropske lige zmagala že osmič. V Craiovi je še drugič premagala Romunijo s 3:0 (21, 15, 25).

Slovenska reprezentanca je v evropski ligi izpolnila osnovni cilj, z dvema prepričljivima zmagama v Romuniji se je še pred odločilnima dvobojema za prvo mesto v skupini B proti Grkom naslednji teden v Mariboru uvrstila na zaključni turnir na Poljsko.

"Cilj smo osvojili. Tudi tu smo dvakrat zmagali, in sicer lažje, kot smo pričakovali. Fantje so se odzvali odlično, nasploh sem z vsemi zelo zadovoljen, tako da se dobre volje vračamo domov. Tudi proti Grkom bomo poskušali dvakrat zmagati, čeprav tudi oni igrajo odlično. Očitno imajo dobro kemijo v moštvu," je po tekmi dejal slovenski selektor Andrea Giani.

Pred drugim obračunom z Romuni je bilo nekaj bojazni, da Slovenci k tekmi ne bi pristopili na pravi način. Druge tekme so bile v prejšnjih sklopih vedno miselno zahtevnejše, saj so v prvih dokazali, da so precej boljši od Turčije, Hrvaške, Belorusije in Romunije, proti katerim so zabeležili sedem zaporednih zmag. Zato se je tudi tokrat obetalo nekoliko težje delo od petkovega, a dvomi so bili odveč.

Očitno je bilo, da je bila poteza Gianija, ki je v boj poslal igralce s klopi, zadetek v polno. Zagotovo so ti imeli več želje po dokazovanju, kot bi imela prva bojna vrsta, na roko pa so jim šli tudi Romuni, ki v dveh tekmah niso pokazali prav ničesar, pa čeprav imajo v svojih vrstah dva igralca, višja kot 210 centimetrov. 

Slovenci so že na začetku prestrašili romunske napadalce. Romuni so se sicer nekajkrat približali na tri točke, bližje pa niso mogli, kar gre zasluga predvsem Pokeršniku, ki je niz tudi zaključil. Tudi v drugem nizu Romuni niso niti enkrat vodili, v tretjem pa so izkoristili nekoliko manj zbrano igro tekmecev, imeli tudi priložnost, da pridejo do zaključne žoge. Niso je izkoristili, kar so Slovenci v podaljšani končnici znali kaznovati.

Slovenija ima na lestvici zdaj tri točke prednosti pred Grki, s katerimi se bodo konec prihodnjega tedna v dvorani Tabor v Mariboru udarili za prvo mesto. Kljub zagotovljeni uvrstitvi na zaključni turnir motiva zagotovo ne bo manjkalo, saj so jim lani v polfinalu (ni bilo zaključnega turnirja) prav Grki preprečili izpolnitev velike želje; igranja v svetovni ligi.