Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/bk
STA/bk
25.08.2014 18:44:27
Deli članek:

Rojec v četrtfinalu enojcev na SP

Grega Wernig

V Amsterdamu se je v tega uvrstil z drugim mestom v repasaž.

V četrtfinalu enojcev ga tekma čaka v sredo popoldne. V torek bosta v repasažu nastopili še dve slovenski posadki dvojni četverec in dvojec.

Rojec je startal z nekaj previdnosti, a je nato zaveslal nekoliko odločneje ter se brez težav uvrstil na drugo mesto in v četrtfinale. To je uspelo tudi zmagovalcu repasaža Hrvatu Davidu Šainu, medtem ko so predstavniki Peruja, Ukrajine in Paragvaja izpadli.

Preostali Slovenci so opravili dva treninga. V dvojnem četvercu je trener Miloš Janša preskusil dve novi varianti sedežnega reda, o dokončni razporeditvi pa se bo odločil na jutranjem treningu. Trener in veslači so preverili in korigirali tudi nastavitve čolna, vse s ciljem optimizacije pogojev za torkov nastop, kjer bodo naskakovali uvrstitev v polfinale.

V repasažu, ki bo na sporedu ob 17:07, se bodo Grega Domanjko, Jernej Markovc, Luka Špik in Gašper Fistravec pomerili s posadkami Norveške, Nizozemske, ZDA, Francije in Italije, v poflinale pa se kvalificirata prvi dve.

Napredovanje v polfinale bo cilj tudi dvojca z Alešem in Janezom Zupanom, ki bosta nastopila ob 16:04 v konkurenci čolnov Finske, Kitajske, Turčije, ZDA in Mehike. Tudi tu v med najboljših dvanajst vodita prvi dve mesti.