Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/bu
STA/bu
25.08.2014 12:39:35
Deli članek:

Torek je dan za slovenski začetek

Grega Wernig

Danes se je v Čeljabinsku začelo svetovno prvenstvo v judu, ki pa v kategorijah do 60 kg za moške in do 48 kg za ženske še ni postreglo s slovenskimi dvoboji.

Ti bodo prvič na sporedu v torek, ko bosta v kategoriji do 66 kg nastopila Andraž Jereb, med judoistkami do 52 kg pa se bo borila Petra Nareks.

Žreb je 22-letnemu Jerebu namenil Paragvajca Abrahama Aceveda, ki ima v svoji uradni statistiki zgolj tri dvoboje, med drugim se je na svetovnem prvenstvu leta 2011 v Parizu pomeril s Slovencem Rokom Drakšičem, kjer je bil boljši varovanec Marjana Fabjana. Drakšič bo na blazine stopil v sredo, ko ga med kar 69 borci kategorije do 73 kg najprej čaka Ukrajinec Dmitro Kanivec. Nareksova bo v torek v uvodnem dvoboju moči najprej pomerila z vsega 19-letno Italijanko Odette Giufrida, ki jo je lani na evropskem prvenstvu v Budimpešti že premagala.

V sredo bo poleg Drakšiča na blazini tudi Vlora Beđeti. Judoistka Olimpije je lani na SP Riu de Janeiru osvojila bronasto kolajno, tokrat se bo najprej borila proti Kanadčanki Stefanie Tremblay. V četrtek Tino Trstenjak med judoistkami do 63 kg čaka Američanka Hannah Martin, v petek pa bo kot zadnja med posameznicami nastopila še Ana Velenšek, ki se bo najprej med borkami do 78 kg pomerila proti zmagovalki dvoboja med Francozinjo Lucie Louette Kanning in Poljakinjo Dario Pogorzelec.