Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pu
pu
19.08.2014 19:53:34
Deli članek:

Dugonjić: Največ, kar trenutno zmorem

Arsen Perić

Najboljši slovenski plavalec Damir Dugonjić je v disciplini 100 metrov prsno osvojil sedmo mesto, z veliko večjim optimizmom pa Korošec pričakuje pol krajšo razdaljo, v kateri bo branil naslov evropskega prvaka.

"V bistvu sem pokazal največ kar trenutno zmorem. Ta tekma je pokazatelj letošnje sezone v celoti in tukaj nisem mogel ničesar skriti," so bile prve besede plavalca z Ravn na Koroškem in dodal: "Plaval sem najboljše kar lahko. Na koncu sem želel stopnjevati, a ni bilo tisto pravo. Zadovoljen sem lahko le z letos najboljšim izidom."  Dugonjić bo v naslednji dveh letih vse svoje napore usmeril prav v to disciplino, ki mu lahko lahko v Riu prinese kolajno in resno razmišlja o možnosti, da bi do olimpijskih iger treniral s svojim ravenskim trenerjem Matijo Medveškom. 


KOMAJ ČAKAL KONEC
"Tekma je bila dobra do 70 metrov, počutil sem se dobro, a ko sem začel stopnjevati, se je začelo rušiti. Začelo je zmanjkovati moči. To je drugače kot lani. Ko pa vidiš, da tekmece loviš, dobiš še dodatno energijo in komaj sem čakal, da pridem do konca," je svoj nastop ocenil Dugonjić.  Zdaj se bo še lani na SP najhitrejši Evropejec pripravljal na obrambo naslova na 50-metrski razdalji, kjer pa vlogo favorita prepušča današnjemu zmagovalcu Peatyju. "Disciplini sta sicer zelo različni. Tudi jaz imam na 50 prsno drugačen pristop, drugo tehniko. Vem, da sem hiter. Važno je le, da bom v glavi dober in da bom hitro skočil s kamna. Ostalo se nato v vodi odvija hitro in tudi kakšen trening manj se tukaj ne pozna tako," je še dejal.