Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
mu
mu
19.08.2014 16:07:14
Deli članek:

Reli spet v Novi Gorici

Miloš Ferfolja

V avtomoto društvu Gorica so se zanesenjaki pod vodstvom Renata Hvale odločili, da v letošnjem letu organizirajo reli državnega prvenstva Slovenije.

Razlog za omenjeno odločitev je uspešna izvedba dveh sprint relijev v preteklih dveh letih. Tako bo kot peti reli letošnjega državnega prvenstva na sporedu tretji Rally Nova Gorica. Dvodnevna prireditev bo potekala 12. in 13. septembra po zavitih cestah na območju Banjške planote, Trnovskega gozda, Kanala in Nove Gorice.

Tretji Rally Nova Gorica bo poleg točk državnega prvenstva, štel še za avstrijski reli pokal in za pokal Alpe Adria. Letošnji reli Nova Gorica bo obsegal 9 hitrostnih preizkušenj in od tega bodo tri različne. Skupna dolžina vseh devetih hitrostnih preizkušenj bo 77 kilometrov. Le te bodo v celoti potekale na asfaltni podlagi. Tudi letošnji tretji Rally Nova Gorica bo nadaljeval tradicijo dobrodelnosti in to v povezavi s fundacijo Vrabček upanja.

Dvodnevno avtomobilsko tekmovanje se bo pričelo že v petek, 12. septembra, s tehničnimi pregledi dirkalnikov. Tehnični komisarji zveze AŠ 2005 bodo tekmovalne avtomobile pregledovali na Banjšicah, kjer bo v soboto, 13. septembra, tudi servisna cona. Pravo dogajanje na stezi in borbe z uro se bodo začele v soboto dopoldne, ko se bodo na tekmovalno progo podali najboljši slovenski in tuji vozniki relija.

Prva hitrostna preizkušnja tretjega relija Nova Gorica bo HP Banjšice v dolžini desetih kilometrov. Slednji bo sledila kratka, a zaradi drsečega spusta zelo zahtevna HP Ravnica v dolžini petih kilometrov. Zadnja izmed treh različnih hitrostnih preizkušenj, ki jo bodo morali tekmovalci prepeljati ob zaključku vsakega odseka letošnjega relija bo HP Morsko v dolžini dobrih desetih kilometrov. Tekmovalne posadke bodo po vsakem zaključenem tekmovalnem odseku zapeljale v servisni prostor, kjer bodo na svoj račun prišli mehaniki in spremljevalno osebje posameznih tekmovalnih posadk.

Zaradi atraktivne in tehnično zahtevne trase ter ogromnega števila gledalcev, ki se vedno zberejo ob progah avtomobilskih dirk na Goriškem, organizator AMD Gorica letos upravičeno pričakuje več kot 70 tekmovalnih posadk iz Slovenije, Italije, Avstrije in Hrvaške. Tretji Rally Nova Gorica se bo zaključil s svečano podelitvijo priznanj najboljšim v soboto ob 18. uri na Banjšicah.