Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Pogačar
Robert Pogačar
20.06.2014 14:11:51
Deli članek:

Glava dlje v vodi

Arsen Perić

Po nastopih na seriji tekmovanj Mare Nostrum se naš najboljši plavalec udeležuje priprav v Radovljici, kjer pa mu ne gre vse po načrtih.

Po vrnitvi iz ZDA je Damir kar uspešno nastopil na seriji mitingov Mare Nostrum. Na 100 metrov prsno je sicer vsakič za las ostal brez finala, na 50-metrski razdalji pa je zmagal v Monte Carlu, v Barceloni in Conetu pa je končal kot tretji. Vseeno pa trener Matija Medvešek nad njegovo formo nikakor ni navdušen. »Rezultati na tekmah Mare Nostrum so primerljivi z lanskimi, morda nekoliko slabši. Je pripravljen, a ne toliko, kot sem pričakoval, da bo. Grabijo ga krči, na treningih še ne more dosegati istih časov kot lani. Upam, da je to zgolj posledica izčrpanosti,« pravi strokovnjak, ki Korošca trenira že od malih nog.

Četrti plavalec z zadnjega SP v Barceloni v obeh prsnih disciplinah je s svojo pripravljenostjo zadovoljen: »Res je, da sem imel dva dneva težave s krči, a mislim, da je vzrok utrujenost, saj sem veliko potoval. Drugače mi gre kar dobro, nekaj masaž bo gotovo pomagalo. Letos sem vpeljal nekoliko drugačno tehniko plavanja, pri kateri je glava dlje v vodi, zavesljajev pa je manj. V zadnjih 20 metrih se mi ta tehnika podre, kar skušam odpraviti.«

Dejstvo, da so višinske priprave v Franciji zaradi logističnih težav odpadle in bo reprezentanca namesto tega trenirala doma, Damirja posebej ne moti. »Višinskih priprav sem se veselil, a verjamem, da se bo dalo natrenirati tudi doma. Do EP v Berlinu načrtujem nastop na vseh pomembnejših domačih tekmah in še enem močnejšem mitingu v Franciji,« še dodaja plavalec, ki ima nekaj težav zaradi senenega nahoda, ki ga zdravi z domačim medom.