Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
19.06.2014 16:00:00
Deli članek:

Prehitro sem se pohvalil

Arsen Perić

Naš najboljši veslač letos nima sreče. Po neuspešnem nastopu na EP v Beogradu se mu je na blejski mednarodni regati obnovila poškodba hrbta, zaradi katere je bil prisiljen odpovedati nastop na tekmi svetovnega pokala v Aigubelettu.

Luka je na Bledu še v petek zmagal v predtekmovanju, sobotni in nedeljski nastop pa je po bolečinah v hrbtu iz preventivnih razlogov odpovedal. Nadaljnji pregledi so pokazali, da mora izpustiti tudi tekmo v Franciji, ki bo na sporedu ta konec tedna. Njegove težave izvirajo iz lanskega SP v Južni Koreji, ko je bil po enakih bolečinah od tekmovanja prisiljen odstopiti že v četrtfinalu. Kot pravi, gre spet za podobno poškodbo kot takrat, več pa bo jasno po današnjem pregledu. »Kot kaže, sem preobremenil obvretenčne ligamente, kar se mi očitno precej hitro pojavi. Kakšen dan pozabim opraviti vaje za stabilizacijo hrbta, in to se hitro pozna. Drži, da sem pred EP v Beogradu dejal, da ni velike bojazni, da bi se težave s hrbtom spet ponovile in da imam dober občutek, a očitno sem se prehitro pohvalil,« zdaj pravi v zvezi s tem.

Luka meni, da s treningi niso pretiravali, a so po EP v Beogradu bolj intenzivno opravljali vajo, po kateri je začutil bolečino v križu. »Takrat temu nisem posvečal pretirane pozornosti. Morda so zdajšnje težave posledica tega, vendar nočem delati panike. Je pač tako, da imajo nekateri bolj 'slab' hrbet, a s tem dobro živijo, druge pa to zelo muči, čeprav imajo zgolj malo obrabljeno vretence. Pri vsakem posamezniku se to kaže drugače. Na srečo se bolečina umirja. Lahko bi celo skušal nastopiti tudi v Franciji, a za vsako ceno in samo zato, da bi nastopil, se mi to ne zdi smiselno. Glavni cilj sezone je SP v Amsterdamu,« je še pristavil Luka, ki verjame, da bo sezono vendarle lahko normalno nadaljeval.