sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

(sm)
(sm)
0 13.09.2023 11:26:43

Za balinarje zahtevni mednarodni izzivi

Damjan Sofronievski (Trata) je proti francoskim prvakom zmagal v natančnem zbijanju.
BZS
Dogajanje na domači in mednarodni sceni je vse bolj pestro. Najboljši evropski klubi so že odigrali prve četrtfinalne dvoboje evropskega pokala, slovenski reprezentanti pridno zbirajo priznanja na mednarodnih turnirjih. Pred vrati je svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane v alžirskem Oranu, ne počivajo pa niti državni ligaši.

Škofjeloška Trata je v soboto popoldne odigrala prvi četrtfinalni dvoboj evropskega klubskega pokala. V Franciji je merila moči z aktualnim francoskim prvakom in branilcem evropskega naslova Saint Vulbasom, ki je bil po zanimivem dvoboju in boljši igri v zadnjem delu tekme boljši s 16:6.



Aktualni slovenski prvaki so se pogumno spustili v boj s favorizirano domačo zasedbo in po zmagah Damjana Sofronievskega v natančnem zbijanju ter Mihe Tomšeta in Tadeja Premruja v igri v krog celo povedli. Francozi so pričakovano iztržili popoln izkupiček v tekaških disciplinah, zato so v zadnji del dvoboja vstopili z vodstvom 8:6, Škofjeločanom pa kljub solidni predstavi preobrat ni uspel.



Povratni dvoboj bo na sporedu 30. septembra v Škofji Loki, zmagovalec pa bo napredoval na novembrski zaključni turnir najboljše četverice v hrvaškem Poreču.



Evropski klubski pokal – četrtfinale, prve tekme
La Perosina (Ita) – Balaruc Les Bains (Fra) 16:6
Saint Vulbas (Fra) – Trata Škofja Loka 16:6
BK Maini (ČG) – Istra Poreč (Hrv) 13:9
BK Pula (Hrv) – BRB Ivrea (Ita) 6:16



Mešana štafeta Volčina - Zdauc druga v Franciji

Na 5. mednarodnem turnirju mešanih štafet v francoskem Bruguieresu je v zahtevni konkurenci štafet iz Hrvaške, Francije, Turčije, Srbije, Maroka in Slovaške slovenska naveza Nina Volčina - Martin Zdauc v dramatičnem finalu po razigravanju izgubila proti hrvaški navezi Ria Vojković - Marino Miličević 47:47 (24:25).



Slovenca sta na tekmovanju prikazala odlične nastope in se po treh sobotnih kvalifikacijskih serijah suvereno uvrstila v izločilne boje. V polfinalu sta zablestela s 50 točkami, v finalnem nastopu pa sta v zadnjih sekundah iz rok izpustila priložnost za prestižno zmago, a sta kljub temu lahko s prikazanim zelo zadovoljna.



Mladi reprezentanci na generalki pred SP

Moški reprezentanci do 18 in 23 let sta se konec tedna na Reki v sklopu priprav na bližnje svetovno prvenstvo v Alžiriji pomerili v dvodnevnem dvoboju proti Hrvaški. Za izbrano vrsto do 23 let so pod vodstvom selektorja Antona Kosarja zaigrali Gašper Povh, Žan Sodec in Jaka Štremfel, selektor mladincev David Šircelj pa je izbral Anžeta Moličnika, Urbana Hitija ter Nejca Čimžarja Žurana. Svetovno prvenstvo se začne prihodnjo sredo, balinarji pa se bodo za odličja potegovali v desetih disciplinah.



Prijateljska tekma, Reka (Hrvaška)



Hrvaška U18 – Slovenija U18 141:132
Hrvaška U23 – Slovenija U23 132:102



Sreda prinaša ženski derbi

Zaradi številnih reprezentančnih obveznosti je uvod v sezono 1. lige – članice precej okrnjen, zato sta za zdaj oba svoja dvoboja odigrala le Pivka Oro Met in Deskle. Pivčanke so z zmago in remijem na vrhu lestvice, Desklanke pa z dvema porazoma na dnu. Zanimivo bo spremljati, kako se bodo po uvodnem porazu odzvale branilke naslova krimovke, ki bodo danes popoldne na Rakovniku od 18. ure dalje v derbiju kroga gostile lanske podprvakinje iz Kobjeglave. V moški prvi ligi so tekmovanje najbolje odprli Gorenjci, saj se s popolnim izkupičkom treh zmag lahko pohvalita le kranjska Planina in Tržič Orodjarstvo Knific. 



Galerija

Članki iz rubrike