Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
04.08.2023 14:53:52
Deli članek:

Veselje na Žogariji v Trbovljah

Na vroč poletni četrtek, 15. junija je Žogarija potekala v Trbovljah v Športnem parku Rudar. Z nami so tokrat bile Osnovna šola Tončke Čeč, Podružnična šola Alojza Hohkrauta ter dve ekipi iz Osnovne šole Trbovlje.

Dogajanje se je pričelo ob 9.30, ko so se naše oči obrnile k predstavitvi sodelujočih šola in fair play protokolu, ki sta simbolizirala začetek napete in zabavne prireditve. Sledil pravcati vulkan energije v obliki skupinskega ogrevanja za tem pa je bil čas, da se boj za točke prične.

Priča smo bili osupljivim veščinam učencev v vragolijah Žogarije in nogometu tri na tri, kjer so z obvladovanjem žoge navdušili vsakogar. Kviz znanja se je spremenil v pravo areno za razkazovanje intelektualnih mišic, kjer so udeleženci z raznolikim znanjem in preciznostjo zasijali v vsej svoji moči. Dekliški nogomet tri na tri ter igra Z Vami gospod profesor sta zasijala v vsej svoji živahnosti, zasluženo pridobila posebno mesto in dvignila vzdušje še za stopnjo višje.

Nismo se mogli nehati čuditi prelepi umetniški rabi teme domoljubja, ki so jo na platna prenesli učenci. Njihovo ustvarjanje je pritegnilo občudovanje vseh prisotnih. Osnovna šola Trbovlje se je v zavzetem ustvarjanju izkazala s posebej velikim in čudovitim izdelkom, ki je pobral najvišje ocene.

Ob vsem tem dogajanju je poskrbljeno bilo tudi za dobrobit naših trebuščkov, saj je poskrbel za nas naš junak Kekec, ki nas je razvajal s svojim okusnim namazom. Ob zvokih himne Žogarije je vzdušje še dodatno popestril niz plesnih nastopov. Nastopili so tudi starejši iz Doma upokojencev Trbovlje, ki so nas s svojo vitalnostjo in živahnostjo popolnoma očarali.

Poleg vsega tega so ob igrišču potekale raznolike aktivnosti. Na kolesarskem poligonu so se otroci preizkusili v spretnostih vožnje s kolesi, v policijskem kotičku pa so se lahko pobližje spoznali z delom in opremo policistov. Z nami so tokrat bili tudi člani Rdečega križa, ki so poskrbeli, da so se otroci naučili nekaj osnovnih tehnik prve pomoči, najmlajši iz okoliških vrtcev pa so se zabavali v kotičku Mulčki.

Čas je minil kot bi mignil, in že je napočil trenutek za podelitev nagrad. Ekipa C Osnovne šole Trbovlje je zbrala največ točko in se veselila zmage, največji pokal, pokal za fair play pa so s poštenim in spoštljivim obnašanjem prejeli učenci Osnovne šole Tončke Čeč.

Fair play: Osnovna šola Tončke Čeč
1. mesto: Osnovna šola Trbovlje C
2. mesto: Osnovna šola Tončke Čeč A
3. mesto: Osnovna šola Tončke Čeč B
Nagrada za sodelovanje: Osnovna šola Trbovlje B
Nagrada za sodelovanje: Osnovna šola Trbovlje A
Nagrada za sodelovanje: Podružnična šola Alojza Hohkrauta
Nagrada za najlepšo žogo: Osnovna šola Trbovlje
Najboljše žongliranje: Mesud Džankić
Najboljše poigravanje z žogo na tleh: Benjamin Regancin
Najboljša predstav v igri Z vami gospod profesor: Maruša Korošec
Najboljša koreografija: Podružnična šola Alojza Hohkrauta

Sodelujoči
Osnovna šola Trbovlje: Miha Ikica, Billy Blaznik, Luka Skrinjar Burjes, Minela Crnalić, Pika Berk, Matija Rajevc, Nik Peklar, Leo Petauer, Ela Izlakar, Mia Milar, Tijan Fabjan Čoh, Rok Rozman, Žan Kršlin, Ana Raušl, Lana Kukovica, Jaro Knific, Špela Krajnc, Gala Kos Mihevc, Žan Strmčnik, Zara Vrbnik, Nia Marcen, Tim Volčič, Lara Dervišević, Tit Buovski, Tiva Požun, Žan Izgoršek Frajle, Tilen Herodež, Tian Vodeničar, Mesud Džankić, T. Cestnik.

Osnovna šola Tončke Čeč A: Taja Strgaršek, Ajdin Joldić, Jakob Janez Jež, Matic Holešek, Vedad Karić, Inaya Bosnić, Filip Simerl, Anej Zapotnik, Tali Kržišnik, Arman Hozanović, Tea Petković, Maja Kostanjšek, Maruša Korošec.

Osnovna šola Tončke Čeč B: Vili Jazbec, Benjamin Regancin, Taj Jurečič, Patrik Oberžan, Inna Ivešić, Gal Vidmar, Mila Madžaević Jordan, Stella Jančar, Lazar Popović, Alina Selimović, Maria Gazvoda, Lara Petrović, Maruša Korošec.