andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

(sm)
(sm)
0 29.03.2023 11:06:44

Kdo se bo boril za naslov prvaka?

Zimski pokal mladih v Idriji
BZS
Pretekli konec tedna je prinesel odgovor o potnikih na aprilska zaključna turnirja balinarske superlige in zimskega pokala mladih. V zadnjem krogu rednega dela superligaške sezone bo padla odločitev o prvem nosilcu zaključnega turnirja in potniku v nižji rang. Sredi marca je bil v Beogradu podpisan sporazum o ustanovitvi ženske regionalne lige, v kateri bodo nastopali tudi slovenski klubi.

Sobotni, 17. krog superlige je postregel z odločitvijo o zadnjih dveh potnikih na aprilski zaključni turnir, na katerem se bodo na nevtralnem terenu za naslov prvaka borili Skala, Trata, Ilirska Bistrica in Agrochem Hrast. Sežanci so po zmagi nad Postojno zadržali prvo mesto, ki ga bodo v zadnjem krogu rednega dela prvenstva potrjevali na gostovanju pri koprski Marjetici, ki je s porazom v Velenju dokončno zapravila vse možnosti za četrto mesto.

V Pivki in Ljubljani o obstanku med elito

Na morebiten spodrsljaj Kraševcev bodo prežali trenutno drugouvrščeni Škofjeločani, ki jih čaka zahtevno gostovanje v Postojni. Ilirska Bistrica bo potrjevala tretje mesto na občinskem derbiju v Zabičah, v Pivki in Ljubljani pa se bo odločalo o obstanku med balinarsko elito. Orlek Oro Met bi se v superligi lahko obdržal le z domačo zmago proti kobjeglavskemu Agrochemu Hrastu ter porazom Velenjčanov na gostovanju v prestolnici pri Krimu.

Mlade upe čaka še finalni turnir

Na finalnem turnirju zimskega pokala mladih, ki bo na sporedu 16. aprila v okviru zaključnega turnirja superlige, bodo nastopile zasedbe Kozleka, Postojne, Korte Izola 2 in Orlek Oro Met Pivke. Vsi nastopajoči iz desetih ekip na kvalifikacijskih turnirjih v Pivki, Postojni, Sežani in Idriji so prejeli spominske diplome in praktične nagrade, najboljši pa bodo po finalnih dvobojih nagrajeni s pokalom in medaljami.

Ustanovljena ženska regionalna liga

Sredi marca je bil v Beogradu ob prisotnosti predsednika evropske balinarske zveze Tomislava Ćurka med predstavniki BK Novi Beograd, hrvaško balinarsko zvezo in Balinarsko zvezo Slovenije podpisan sporazum o ustanovitvi ženske regionalne balinarske lige. V prvi sezoni ženske regionalne lige bodo na podlagi vabil nastopali klubi iz Srbije (Novi Beograd), Hrvaške (ŠB Čavle, Komiža in Pula) ter Slovenije (Krim Ljubljana, Postojna, Agrochem Hrast Kobjeglava).

"Balinarska zveza Slovenije je z velikim zadovoljstvom podprla ustanovitev ženske regionalne lige. Zavedamo se, da lahko s pomočjo ostalih članic Adriatic Bocce Confederationa pripomoremo k napredku balinarskega športa v regiji. S skupnimi močmi smo v zadnjih letih uspešno izvedli številne skupne klubske in reprezentančne projekte, vseskozi pa smo imeli v mislih ustanovitev klubske regionalne lige. Verjamemo, da bodo klubi z nastopi v regionalnem tekmovanju naredili korak naprej tako v tekmovalnem kot v organizacijskem pogledu ter da se bodo klubom iz Hrvaške, Srbije in Slovenije že v naslednji sezoni pridružili klubi iz Črne gore ter Bosne in Hercegovine. Nedvomno bo ženska regionalna liga eno izmed najmočnejših klubskih tekmovanj na svetu," je pojasnil predsednik BZS Primož Marinko.

Slovenci še naprej v vrhu serie A

Tudi italijanska serie A se počasi približuje odločilnim bitkam za naslov prvaka. Zaključni turnir najboljše četverice bo tudi letos potekal v znamenju slovenskih balinarjev, saj so si nastop praktično že zagotovili Aleš Borčnik in Anže Petrič v dresu vodilne BRB Ivree ter Davor Janžič in Jure Kozjek s trenutno drugouvrščeno La Perosino. Trenutno četrto mesto zaseda Noventa Dejana Tonejca in Gregorja Severja, ki ji pet krogov pred koncem rednega dela za ovratnik diha petouvrščeni Marenese Erika Čeha in Jasmina Čauševića.

Čaušević izenačil rekordno znamko

Ravno Čaušević je bil pretekli konec tedna ob dvojnem krogu v imenitni formi, saj je v sobotnem derbiju z BRB Ivreo v igri v krog zbral 27 točk, v natančnem zbijanju pa 21 točk. V nedeljskem obračunu z La Perosino je najprej v igri v krog s 24:23 premagal Kozjeka, nato pa s 34 točkami izenačil slovenski rekord v natančnem zbijanju. V soboto je Kozjek na dvoboju z Novento navdušil z 29 točkami v igri v krog. Janžič je bil tako v igri posamezno kot v natančnem dvoboju boljši od Tonejca, Borčnik pa je v nedeljo proti Maximu zbral 47 točk v hitrostnem zbijanju ter 55 točk v štafeti v navezi s Petričem. 

Galerija

Članki iz rubrike