kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(mts)
(mts)
0 14.03.2023 11:44:56

Odprte prijave za 41. Maraton treh src

MTS
Znan je datum najbolj srčnega maratona v Sloveniji. Maraton treh src bo svojo 41. ponovitev doživel v soboto, 20. maja 2023.

V gostoljubnih Radencih bo ponovno ponudil vse standardne tekaške discipline, športniki vseh starosti pa bodo lahko izbrali tudi preizkušnjo po svoji meri – od pohoda, otroških tekov in nordijske hoje pa do teka v spremstvu štirinožnih prijateljev. Maraton treh src pa z letošnjim letom obeta tudi novosti v spremljevalnem zabavnem programu.

Za dva večera bučnega dogajanja bo letos poskrbela Občina Radenci in na oder v Parku Radenci privabila znana glasbena imena, ki bodo množico tekačev, navijačev in drugih obiskovalcev zabavala pozno v noč. Maraton treh src je najstarejši maraton pri nas in v tem delu Evrope, a s svojim poslanstvom ostaja večno mlad in svež športni dogodek. Je edini maraton v Sloveniji, ki poleg standardnih disciplin (tek na 5, 10, 21 in 42 kilometrov) ponuja tudi tekmovanje v nordijski hoji, rekreativni pohod, otroške teke in edinstven tek s kužki.

Maraton treh src in Občina Radenci sta tesna partnerja pri izvedbi te znamenite prireditve. Tudi tako uspešna ne bi bila, če ne bi vključevala celotne lokalne skupnosti, in namen večernih koncertov je bil prav ta – zahvala občanom, da sodelujejo kot prostovoljci ter se strinjajo z zaporami cest in drugimi omejitvami, ki veljajo na tretjo soboto v maju. V soboto se bodo vsi obiskovalci in športniki lahko zabavali ob glasbi Učiteljic in Lidiji Bačić. A Maraton treh src se začne že večer prej, ko velika večina tekačev prevzame svoje startne številke. In na ta večer bo veliki koncert Jana Plestenjaka.

Prijava za posameznike za tekaške discipline prek spletne strani Maratona treh src znaša 39 evrov (Maraton Radenska Classic, Polmaraton Radenska Medium, Tek Radenska Naturelle ali Oazin tek), za nordijsko hojo pa 32 evrov. Cenejše prijave se končajo z 19. aprilom, ko se zaključuje tudi prijava tekaških skupin (najmanj deset tekačev) po ceni 37 evrov na posameznika. Aktualne informacije o Maratonu treh src so dostopne na: www.maraton-radenci.si. 

Članki iz rubrike