pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 10.03.2023 23:00:17

Kaj lahko storijo Kamničani v Kranju?

Anej Kranjc in Miko Steržaj skupaj z ostalimi igralci Konstruktorja gostita Trboveljčane.
psno
V 16. krogu kegljaške lige bo mali derbi v Kranju, kamor prihaja Calcit. Konstruktor mirno čaka zaključek prvenstva. Bodo Kamničanke vzdržale pritisk, imenovan naslov prvakinj?

Prvenstvo v kegljaških elitnih ligah prihaja v zaključno fazo. Pred nami so še trije krogi. V moški 1. A ligi je vodilni Konstruktor povsem miren. Tokrat doma gosti Rudar. Mariborčanom je cilj čim višja zmaga, potem tudi poraz v Postojni ne bo boleč. Konstruktor ima trenutno odlično razliko (po nogometno gol razlika) in tako relativno lažjo pot do naslova. Triglavu bi morda pomagale le tri maksimalne zmage, kar je skoraj nemogoče. Tokrat jim prihajajo v goste neugodni in tudi močni Kamničani. To je tudi derbi kroga. Tudi Postojnčani so v podobnem položaju. Toda oni so se osredotočili predvsem na drugo mesto in na zadnji krog, ko gostujejo v Kranju pri Triglavu, kjer bo odločilna tekma. No tudi gostovanje v Litiji ne bo mačji kašelj, še posebej zdaj, ko so se Litijani rešili najhujšega. V Tržiču tokrat ni kakšnega preplaha, saj jim v goste prihaja najslabša ekipa v ligi Hrastnik. V Novi Gorici pa bo gostovala Taborska Jama, ki bo sicer neobremenjena, saj se zaveda, da je za njih glavna tekma v zadnjem krogu, ko v Ljubljano prihajajo Trboveljčani. Čeprav so »jamarji« oslabljeni (brez Mateja Meleta in Primoža Kastaneta), bodo grizli do konca, podobno kot so doma pred tednom dni proti Triglavu. Morda pa ujamejo kakšno zlato točko.



V ženski ligi vodilne Kamničanke tokrat potujejo na težko gostovanje v Slovensko Bistrico. Impol se bori za mesto v Evropi, zato nujno potrebuje točke. Seveda bodo Bistričanke dale vse od sebe in veliko vprašanje je, kako se bodo Kamničanke odzvale na njihov napad. Seveda na njih leži breme vodilnih, kar je za neizkušene še toliko težje. V Pivki nas čaka tekma oziroma boj za končno šesto mesto. Domače Pivčanke imajo prednost domačega terena, medtem ko za igralke Taborske Jame velja, da celo boljše igrajo v gosteh. Obeta se nam zelo zanimiva tekma. Brest je tokrat domačin Ljubelju. Tržičanke se sicer borijo za Evropo, medtem ko Cerkničanke nujno rabijo točke v boju za obstanek. Lahko pričakujemo ogorčen za vsak kegelj in za končne točke. Remoplast je domačin Celjankam. Slednje se tudi borijo za mesto v Evropi, kjer jih že nekaj sezon ni bilo. Toda Radeljčankam igra samo zmaga, če se želijo rešiti najhujšega. Zadnja tekma kroga pa bo v Postojni, kjer bodo aktualne prvakinje, igralke Proteusa v vlogi favoritinj proti Slovenjgradčankam, ki pa prihajajo z obilo optimizma na Notranjsko. Še posebej po seriji dobrih nastopov in dobrih rezultatov v zadnjih krogih, ki jim še odpirajo možnosti za obstanek, pa čeprav so bile še pred dobrim mesecem praktično odpisane. Toda Postojnčanke morajo zmagovati in ob tem čakati na spodrsljaj Calcita, če želijo priti še do tretjega naslova prvakinj.



1. A liga moški, 16. krog
Ljubelj – Hrastnik (14.00)
Triglav – Calcit (14.00)
Gorica – Taborska Jama (16.00)
Konstruktor – Rudar (16.00)
Litija – Proteus (17.30).


1. A liga ženske, 16. krog
Impol – Calcit (13.00)
Pivka – Taborska Jama (13.00)
Brest – Ljubelj (14.00)
Proteus – Slovenj Gradec (14.00)
Remoplast – Celje (17.00)
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike