1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 10.03.2023 21:18:04

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport za letni program športa namenja 13,6 milijona evrov

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je objavilo javni razpis za izbor izvajalcev letnega programa športa v Sloveniji za leto 2023.

V okviru tega namenja 13.654.722 evrov evrov za sofinanciranje programskih in razvojnih nalog v športu, so sporočili z ministrstva.

Kot so pojasnili, so to sredstva, ki jih izvajalci športnih programov nujno potrebujejo za izvajanje teh v letošnjem letu. Svoje vloge lahko upravičenci oddajo do 24. marca 2023.

"Letni program športa v Republiki Sloveniji na državni ravni določa programe in področja športa, ki jih država sofinancira v posameznem koledarskem letu, ter obseg javnih sredstev, ki jih zagotavlja v državnem proračunu. Iz Proračuna Republike Slovenije za leto 2023 bo država za programe športa tako zagotovila skupno 33,4 milijona evrov," so zapisali na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport.

Programi športa vključujejo različne pojavne oblike športa, namenjene posameznikom vseh starosti. Gre za programe, ki so namenjeni športni vzgoji otrok in mladine, ki jo izvajalci usmerjajo v kakovostni in vrhunski šport ter same programe vrhunskega športa, na drugi strani pa tudi za programe športne rekreacije in športa starejših ter športa invalidov.

Z razpisom ministrstvo med drugim podpira tudi programe dodeljevanja statusnih pravic športnikov, trenerjev in strokovne podpore programom, delovanje športnih organizacij ter športne prireditve.

"Z razpisom želimo povečati delež športno dejavnih odraslih prebivalcev Republike Slovenije, z razpisanimi sredstvi pa v letošnjem letu omogočamo delovanje tistih izvajalcev, ki ponujajo programe športa," je ob objavi razpisa poudaril državni sekretar Dejan Židan.

Poleg deleža redno športno dejavnih odraslih prebivalcev Slovenije želi ministrstvo povečati tudi delež udeležencev strokovno vodenih programov, število športnikov v tekmovalnih sistemih in ob tem obdržati število vrhunskih športnikov. "Želimo si tudi večje prepoznavnosti športa kot pomembnega družbenega podsistema," je dodal Židan.

Kot so še pojasnili na ministrstvu, se na razpis lahko prijavijo izvajalci športnih programov, ki so določeni v Zakonu o športu, kot so športna društva in športne zveze, zavodi za šport, pravne osebe, registrirane za opravljanje dejavnosti v športu v Republiki Sloveniji, ustanove, ki so ustanovljene za splošno koristen namen na področju športa, lokalne skupnosti, samostojni podjetniki posamezniki, registrirani za opravljanje dejavnosti v športu v Republiki Sloveniji, in zasebni športni delavci.

Članki iz rubrike