mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

(sm)
(sm)
0 04.11.2022 11:43:20

Koliko finalov za Slovence?

Marko Švara si je v natančnem zbijanju že priigral vsaj srebrno odličje.
BZS
Zaključna dneva svetovnega prvenstva v balinanju v Turčiji bosta prinesla številne nastope slovenskih balinarjev, ki so se izkazali v skupinskih bojih, za zdaj pa jim gre odlično tudi v spopadih na izločanje. Marko Švara si je že zagotovil sobotni boj za naslov svetovnega prvaka v natančnem zbijanju.

Odličen začetek in še boljše nadaljevanje – tako bi lahko ocenili nastope slovenskih balinarjev na mundialu v Mersinu. Kot ena izmed redkih reprezentanc je Slovenija kvalifikacijske boje preživela brez praske, tako da ostaja v igri za najvišja mesta v številnih disciplinah.

Švara prvi do medalje

Kot prvi je Sloveniji mesto na lestvici medalj zagotovil Marko Švara, ki je najprej v četrtfinalu natančnega zbijanja s 16:11 premagal Črnogorca Tomislava Rankovića s 16:11, nato pa sanjsko popoldne nadaljeval z zmago v polfinalu proti Francozu Sebastienu Belayu in si zagotovil sobotni finalni dvoboj proti Italijanu Danieleju Grossu. "Moram priznati, da sem bil pred četrtfinalom kar malce nervozen, kar se je videlo pri prvih metih, na srečo pa sem pravočasno začel zadevati. Polfinale sem začel bolje in si pred zadnjimi meti rekel, da preprosto moram izkoristiti priložnost,« je pojasnil Švara, ki se veseli obračuna za naslov svetovnega prvaka: »Na finalih se ne igra, temveč zmaguje! Upam, da bom nadaljeval z dobrimi zbijanji in užival v finalnim nastopu. Naj zmaga boljši!"

Štafeta prehitela Argentince

Tudi slovenska štafeta je bila po koncu svojega četrtfinalnega nastopa prešerne volje, saj sta Gašper Povh in Anže Petrič uspela premagati argentinsko navezo Hecker-Farias s 53:50 in si tako izborila polfinale ter s tem najmanj bronasto medaljo. "Začel sem bolje kot v kvalifikacijah in hitro ujel pravi občutek. Minuto pred koncem sem pogledal na semafor in videl, da vodiva za dve točki. Do konca sva držala visok tempo in res sem vesel svoje prve članske medalje," je pojasnil Povh, medtem ko je Petrič, ki ga danes čaka tudi četrtfinale hitrostnega zbijanja proti Hrvatu Marinu Miličeviću, dodal: "Četrtfinali so najbolj pomembni, saj odločajo o kolajnah. Verjamem, da bova v polfinalu proti Franciji nastopila še bolje, saj imava še za kar nekaj točk rezerve."

Slovenci odlični tudi v klasikah

Tudi v četrtkovih nastopih v klasičnih igrah so slovenski balinarji pridno nizali zmage. Erik Čeh se je z zmagama proti Turku Yilmazu Duranu in Nemcu Miroslavu Olujiću prebil v četrtfinale igre posamezno, kar je uspelo tudi dvojici Dejan Tonejc – Marko Švara, ki sta ju precej namučila Nemca Biško in Olujić. Tonejc bo danes zjutraj lovil še četrtfinale v igri v krog.

Nori petek v Mersinu

Petkov spored v mestu ob Sredozemskem morju prinaša zelo pester spored, saj bodo na sporedu številni četrtfinalni dvoboji, medtem ko bo sobota prinesla vseh šest finalnih tekem. 





Članki iz rubrike