Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

(sm)
(sm)
0 03.11.2022 11:09:24

V Turčiji po slovenskih notah

Slovenska ekipa, ki nastopa na SP v Mersinu.
BZS
Uvodna tekmovalna dneva članskega svetovnega prvenstva v Turčiji sta prinesla obilo zadovoljstva v tabor slovenskih balinarjev, ki ostajajo v igri za kolajne v vseh šestih disciplinah. Bomo v milijonskem Mersinu tako kot leta 2019 ponovno slišali Zdravljico v čast naših velemojstrov?

Med slovenskimi ljubitelji balinanja je še kako živ spomin na leto 2019, ki je slovenskemu balinanju v turškem Mersinu po zaslugi Aleša Borčnika in Anžeta Petriča prineslo naslov članskih svetovnih prvakov v štafetnem zbijanju. Sodeč po uvodnih nastopih naše reprezentance na letošnjem svetovnem prvenstvu, bi utegnili v soboto na istem prizorišču proslavljati nove uspehe slovenskega športa.



Na zgodovinskem dogodku, ki prvič v zgodovini pod isto streho združuje svetovni prvenstvi v balinanju in raffi, ima slovenska reprezentanca pričakovano pomembno vlogo. Kljub odsotnosti selektorja Davorja Janžiča in Jureta Kozjeka, ki je bil predviden za nastop v dveh disciplinah, je zasedba v belo-modro-zeleni športni kombinaciji konkurenčna najboljšim in je uspešno odprla kvalifikacijske boje.



Tonejc pometel s Francozom

Najbolj je navdušil Dejan Tonejc, ki je v tekmi za prvo mesto v skupini in neposreden preboj v osmino finala ob popolnem zbijalskem izkupičku 16/16 "pometel" z močnim Francozom Jeromejem Benoitom s 27:17. "Kljub zdravstvenim težavam sem stisnil zobe. Po prvem obratu sem bil zaskrbljen, saj sem slabo bližal, nato pa sem začel zbirati točke v seriji," je pojasnil Toni, ki se je skupaj z Markom Švaro s prepričljivima zmagama nad Estonijo in Madžarsko pričakovano prebil v osmino finala igre dvojic. Švari sta uspela tudi oba kvalifikacijska nastopa v natančnem zbijanju, tako da se v današnji četrtfinale podaja z drugega startnega izhodišča, ki mu je za tekmeca prineslo Črnogorca Tomislava Rankovića. "V kvalifikacijah sem nastopil mirno in dobro zadeval. Nisem preveč razmišljal o rezultatih tekmecev. Četrtfinale je nova zgodba, zato so napovedi nehvaležne."



Odlično predstavo je ob primernem nastopu na članskih svetovnih prvenstvih prikazal Erik Čeh, ki ga je v uvodnem dvoboju posameznikov centimeter ločil od zmage proti renomiranemu Italijanu Luigiju Grattapagliji. "Pričakoval sem težko tekmo. Zadovoljen sem z igro in sem kljub porazu lahko optimist pred naslednjimi tekmami. Odločale so malenkosti, zadnja krogla pa je bila za centimeter predaleč od balinčka," je pojasnil Čeh.



Po načrtih gre tudi naši tekaški zasedbi, ki jo v Turčiji sestavljata izkušeni Anže Petrič in debitant Gašper Povh. Petriča po četrtem rezultatu kvalifikacij v petkovem četrtfinalu hitrostnega zbijanja čaka neugodni Hrvat Marino Miličević, skupaj s Povhom pa sta si po četrtem rezultatu kvalifikacij za tekmeca priigrala argentinsko navezo Hecker-Farias. (sm)

Članki iz rubrike