Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 28.10.2022 21:00:55

Lahko Goričani spravijo v težave tudi Triglav?

Igralci Triglava se želijo doma proti Gorici odkupiti za slab nastop v Mariboru.
psno
Derbi kroga bo v Kranju, kjer bo Triglav gostil nevarno Gorico. Pred Taborsko Jamo dvojni zrelosti izpit med elito. Lahko Brest načne do sedaj brezmadežne Celjanke?

Pred nami je peti krog in derbi, ki bo presenetljivo v Kranju. Goričani so na prvih štirih tekmah vedno pokazali lepe igre in dosegli visoke rezultate. Pred dvema tednoma so v velike škripce spravili Konstruktor v Mariboru, ki se je srečno izvlekel v zadnjih metih. Medtem je Triglav prejšnjo soboto doživel malo katastrofo pri Konstruktorju. Seveda bodo Kranjčani napadli proti Gorici z vsem orožjem, da bi vsaj malo popravili svoje trenutno stanje. Toda gostje bodo neobremenjeni in bodo odigrali svoje.



Trboveljčani so malce lažje zadihali po zmagi v Hrastniku. Toda to zmago morajo potrditi proti Ljubelju, ki je vsega spoštovanja vreden nasprotnik. Pred tednom dni so se izkazali doma proti Kamničanom. Proteus in Calcit spadata med tiste ekipe, ki so pred tednom dni močno razočarale. Postojnčani bodo tokrat poskušali stresti vso jezo nad Hrastnikom, kateremu prav gotovo ne bo lahko. Kamničani pa bodo enako storiti  proti Litijanom, ki so prejšnjo soboto doživeli razočaranje proti jamarjem.



Taborska Jama je letos z obema ekipama prišla v elitno ligo. V tem krogu bomo lahko dobili dokončen pogled na pripravljenost ekip v ligi. Doma obe ekipi čakata zrelostna izpita. Dekleta se bodo v Ljubljani pomerila s prvakinjami iz Postojne, ki tudi letos zelo dobro igrajo. Moška ekipa pa gosti našo najuspešnejšo ekipo Konstruktor, ki je tudi vodilni na lestvici. Igralke Slovenj Gradca imajo tokrat priložnost proti Ljubelju, da pridejo do prvih točk v prvenstvu. Prav gotovo pa bodo Tržičanke, če bosta v ekipi sestri Mejač, favoritinje na srečanju. V Sl. Bistrici se bosta srečala ekipi, ki sta v prejšnjem krogu doživeli grenko razočaranje. Impol je grdo izgubil v Postojni, medtem ko je Pivka doživela poraz doma proti Celjankam. Vodilne Celjanke, ki so še vedno s polnim izkupičkom, bodo gostile Brest, ki je v prejšnjem krogu vendarle prišel do prve zmage. Zdaj potujejo k nekdanjim velikim tekmicam z željo, da pridejo do prvih točk tudi na gostovanju. Srečanje v Kamniku je bilo zaradi obveznosti v obeh ekipah že odigrano vnaprej. Kamničanke so s povprečno igro zanesljivo ugnale Radeljčanke.



Pari 5. kroga v 1. A ligah
Moški
Rudar – Ljubelj (13.00)
Triglav – Gorica (14.00)
Proteus – Hrastnik (14.00)
Taborska Jama – Konstruktor (15.30)
Calcit – Litija (17.00)


Ženske
Calcit – Remoplast 6:2 (3211:3151)
Taborska Jama – Proteus (12.00)
Impol – Pivka (13.00)
Celje – Brest (15.00)
Slovenj Gradec – Ljubelj (16.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike