stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

(sm)
(sm)
0 01.09.2022 11:06:09

Včeraj slovesno, danes tekmovalno

Slovenska reprezentanca bo danes nastopila v štirih disciplinah.
Leja Vehovec/BZS
Močan dež ni pokvaril sinočnjega slovesnega odprtja evropskega prvenstva v balinanju za ženske Ljubljana 2022. Danes gre že od jutranjih ur 'na polno', saj se najboljše evropske balinarke potegujejo za mesta v izločilnih bojih. V slovenskem taboru so odločni, da bodo v polnem tekmovalnem pogonu vse do sobotnega večera.

Organizacija največjih mednarodnih tekmovanj nikakor ni mačji kašelj, vendar Slovenci iz dogodka v dogodek potrjujejo, da so kos tudi največjim izzivom. Podobno velja tudi za organizacijski odbor evropskega prvenstva pod vodstvom neutrudljivega Sama Vehovca.

Organizatorji kos nevšečnostim

Sredin nočni naliv je pošteno namočil prizorišče na ljubljanskem Rakovniku, s pomočjo prostovoljcev, med katerimi so odgovorno nalogo prevzeli tudi številni mladi, pa so bila igrišča hitro v idiličnem stanju. Organizatorji so v nekaj minutah rešili težave ob okvari kombija francoske reprezentance, do sobotnega večera pa jih zagotovo čaka ogromno novih preizkušenj.

Visoki gostje na slavnostnem odprtju

Slavnostno odprtje je minilo ob prisotnosti številnih visokih gostov, med katerimi je bil tudi celoten vrh Olimpijskega komiteja Slovenije na čelu s predsednikom Bogdanom Gabrovcem. Mestno občino Ljubljana je predstavljal podžupan in častni predsednik organizacijskega odbora Dejan Crnek, evropsko balinarsko zvezo predsednik Tomislav Ćurko, mednarodno balinarsko zvezo generalni sekretar Pascal Hernandez, prisotni pa so bili tudi številni člani nacionalnih panožnih zvez.

Peterici zlate značke BZS

Ob nastopajočih so bili v središču pozornosti dobitniki priznanj ob 70-letnici delovanja Balinarske zveze Slovenije, ki jim je plakete podelil predsednik BZS Primož Marinko. Najbučnejši aplavz zbrane množice so prejeli prejemniki zlatih značk, Damjan Sofronievski, Uroš Vehar, Jasmin Čaušević, Vekoslav Stonič in Davorin Arčon, ki so se vsak na svoj način vpisali v zgodovino slovenskega balinanja.

Slovenija je balinarska velesila

"V sedmih desetletjih je slovensko balinanje doživelo veliko zvezdnih trenutkov. Uspešni smo bili tako na organizacijskem kot tekmovalnem področju, delu z mladimi in balinarkami, izobraževanju strokovnih kadrov ter povezovanju z nacionalnimi športnimi zvezami doma in v tujini. Ogromno so k temu prispevali tudi dobitniki priznanj ob 70-letnici Balinarske zveze Slovenije, ki se jim zahvaljujemo s priložnostnimi plaketami, njihovo ime pa bo za vedno vpisano v zgodovino slovenskega balinanja. Večina izmed njih je še vedno zelo aktivnih in bodo zagotovo prispevali k novim zvezdnim trenutkom našega športa, tako da bi jim ob tej priložnosti zaželel veliko uspehov, odločnosti in balinarskega navdušenja tudi v osmem desetletju delovanja naše zveze," je v nagovoru zbranim pojasnil Marinko.

Danes gre zares

Že od zgodnjega dopoldneva so balinišče na Krimu zavzele balinarke, ki jih čakajo kvalifikacijski boji. V slovenskem taboru nestrpno pričakujejo nastope dvojice Tadeja Petrič – Laura Škoberne, Ane Vorih v natančnem zbijanju ter štafete Nina Volčina – Tadeja Petrič, medtem ko sta Vorihova v igri posamezno in Petričeva v igri v krog kot nosilki že uvrščeni v izločilne boje. "Vzdušje je odlično, dekleta so pripravljena. Prikazati morajo svojo igro in vse bo v redu," je optimističen slovenski selektor Dejan Koren, ki bo v odgovorni vlogi debitiral na velikem tekmovanju. 

Članki iz rubrike