1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 25.05.2022 22:21:34

Odlična nastopa Eve Sajko in Danijela Lavriča

Eva Sajko si je priborila novo medaljo na svetovnih prvenstvih.
psno
V Elvi v Estoniji je na sporedu posamično SP za člane v kegljanju. Eva Sajko si je v sprintu že priborila bron.

V uvodnem krogu smo imeli enajst svojih predstavnikov, šest deklet in fantov. Med našimi je prvenstvo odprla Celjanka Patricija Bizjak, ki je podrla solidnih 596 kegljev. Z njenim nastopom smo bili lahko zadovoljni, čeprav se je je že takrat ugotavljalo, da bo to nekje na meji za drugi krog. Res je na koncu to zadostovalo za dvajseto mesto. To je pomenilo, da se bo pomerila s četrtouvrščeno Hrvatico Mateo Juričić. Slednja je bila že pretekli teden tu, tako da že malo pozna steze in bo v vlogi favoritinje. Za njo je prišel na sosednje steze Cerkničan Franci Velišček, ki se je vseskozi lovil in nikakor ni našel svoje igre, katerega ga je krasila v domačem prvenstvu. Njegovih 608 kegljev je bilo na koncu dovolj za 49. mesto. Tudi Bistričanki Maji Plavčak ni šlo in je podrla na koncu, kljub veliki borbi, štiri keglje manj od Patricije, kar je pomenilo šele 35. mesto. Za nadaljevanjem je zaostala le za dva keglja. Nato je prišla vrsta na Pivčana Mateja Lepeja. Vseskozi je igral enakomerno in zanesljivo prišel do zelo lepih 650 kegljev, kar je pomenilo petnajsto mesto in s tem vloga nosilca v drugem krogu, kjer se bo pomeril s Srbom Vlajkovom, ki je imel enak rezultat. Zadnja med našimi je bila na vrsti Marija Ahačič Premrl, ki je kar malce presenetila glede na to, da nima kakšnih izkušenj. Prišla pa je do lepih 602 kegljev, kar je prineslo 25. mesto. Njena nasprotnica bo mlada Čehinja Topicova.



Drugi dan je odprla Tržičanka Irena Mejač, ki je končala na zelo lepih 612 kegljih, kar je pomenilo sedemnajsto mesto. Njena nasprotnica pa bo zelo zveneča, svetovna prvakinja Ines Maričić. Potem pa je sledila vrhunska predstava debitanta na prvenstvih, Novomeščana Danijela Lavriča. Član Proteusa se je na koncu dokopal do osebnega rekorda 668 kegljev in osvojil osmo mesto. Tudi njegov nasprotnik bo zelo znan, to je Slovak Ivan Čech. Zatem sta sledila dva slabša nastopa. Najprej je Petra Pečovnik končala le pri 571 kegljih in 50. mestu. Tudi od izkušenega Blaža Čerina smo pričakovali več. Le 624 kegljev pa je bilo premalo in pomenilo 37. mesto. Če bi v predzadnjem metu podrl dvojčka, bi se s sedmico še prebil v drugi krog. Veliko smole pa je imel Gašper Kragelj, ki je podrl pet kegljev več od Tržičana in bil dve mesti pred njim. Z malce sreče v zaključku bi bil lahko deset mest višje in bi presegel svoje cilje. Za konec tekmovanja v prvi rundi pa je Eva Sajko pričarala vrhunsko predstavo, ko je podrla kar 654 kegljev. To ji je prineslo izvrstno tretje mesto. Za nagrado je dobila Romunko Danielo Lacatus, ki se je komaj prikopala do nadaljevanja, saj je podrla tri keglje več od Plavčakove.



Prvenstvo se je nadaljevalo z mix dvojicami, kjer pa so vsi trije slovenski pari izpadli že v prvem krogu in končali tekmovanje. Zlata je tu šla na Hrvaško s parom Ravnić in Marinović. Srebro so osvojili Madžari, brona pa sta šla v Avstrijo in na Hrvaško.



V sprintu smo imeli v ognju pet svojih predstavnikov. Oba fanta sta izpadla že v prvem krogu, kakor tudi Tržičanka Marija Ahačič Premrl. V drugi krog sta se prebili le Bizjakova, ki se je po zmagi nad Tatouskovo uvrstila tudi v četrtfinale, kakor tudi Sajkova, ki je bila boljša od Francozinje Gribelinove. V četrtfinalu je naša Mariborčanka igrala z Romunko Dogarujevo in jo po dodatnih treh metih premagala s 25:16 in tako že osvojila medaljo. Takoj za njo pa je svojo priložnost imela Celjanka Patricija Bizjak, ki je imela zmago že na dosegu roke. Toda domačinka Heret Otsova je uspela dobiti drugi niz z 91:90 in potem še v dodatnih metih z 21:17 in uspela tako domačinom zagotoviti presenetljivo, toda zasluženo medaljo. V polfinalu je Eva Sajko igrala s Čehinjo Wiedermanovo. Prvi niz je bil dolgo izenačen, potem pa je Čehinja z dvema devetkama zapored obrnila niz v svojo korist. V drugem nizu je Mariborčanka imela pobudo in ga tudi dobila. V dodatnih treh metih pa je Wiedermanova imela malce več sreče in se uvrstila v finale, ki bo presenetljiv, saj je tam tudi Otsova, ki je izločila Srbkinjo Andjelkovićevo.

Galerija

Članki iz rubrike