zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 09.04.2022 07:48:02

Woods po povprečnem dnevu v Augusti ostaja v igri

Reuters
Dan po uspešni vrnitvi na golfovsko sceno najvišje ravni je ameriški zvezdnik Tiger Woods na 86. izvedbi mastersa v Augusti zabeležil dan vzponov in padcev. Vseeno pa si je na koncu zagotovil sodelovanje na turnirju tudi konec tedna.

Šestinštiridesetletni Američan je 14 mesecev po hudi prometni nesreči drugi dan igrišče zmogel s 74 udarci in se s skupnim dosežkom 145 uvrstil v nadaljevanje tekmovanja.

Woods je med tekmovanjem zaostajal že za šest udarcev, zmogel je tudi štiri birdieje, ter zdrsnil na 19. mesto. A občinstvo je ostalo na strani zmagovalca 15 turnirjev z nazivom major in ga kljub velikim težavam na prvih petih luknjah poneslo v drugi del.


"Imel sem nekaj nesreče zaradi močnih sunkov vetra, imel pa sem tudi nekaj slabih udarcev. Po četrti luknji sem se vprašal, kaj vse gre danes lahko še narobe. Ampak uspelo mi je in imam priložnost, da bom igral tudi konec tedna," je po petkovem tekmovanju povedal Woods, petkratni zmagovalec Auguste.

Woods je dokazal, da ostaja ljubljenec občinstva in to je v Augusti tako vse od daljnega leta 1997, ko je na tem turnirju slavil z rekordnimi 12 udarci prednosti. In kot vse kaže bo letos še navduševal. O posledicah prometne nesreče med njegovim nastopom ni bilo videti veliko. Posamezniki so opozarjali na hojo, ki naj ne bi bila popolnoma 100-odstotna, nekaj ima težav pri počepu. "Ne počutim se povsem tako, kot bi si želel, a je že v redu," pa odgovarja Američan.

Po dveh dneh na turnirju vodi prvi igralec svetovne jakostne lestvice Američan Scottie Scheffler. Petindvajsetletni Američan je za drugi krog potreboval 67 udarcev, skupaj pa jih je v obeh dneh za dokončanje potreboval 136. Pet udarcev zaostaja četverica igralcev, med katerimi je tudi lanski zmagovalec Japonec Hideki Matsuyama, pa Irec Shane Lowry, Južnoafričan Charl Schwartzel in Korejec Sung-Jae Im.

Značke: golf, sta

Članki iz rubrike