zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 09.04.2022 07:15:30

Janja Garnbret kot edina Slovenka v polfinalu Meiringena

alesfevzer.com
Švicarska premiera svetovnega pokala v športnem plezanju v Meiringenu bo danes v znamenju polfinalnih in finalnih bojev športnih plezalk v disciplini balvani. Od sedmih Slovenk na startu petkovih kvalifikacij je bila uspešna le najboljša, Janja Garnbret, ki si je z najboljšim dosežkom kvalifikacij zagotovila najboljše izhodišče v polfinalu.

Olimpijska prvakinja Garnbretova se je kot najboljša med vsemi udeleženkami kvalifikacij s petimi osvojenimi vrhovi balvanskih smeri do vrha v skupno desetih poskusih že v petek dopoldne pognala na mesto vodilne. Tega seveda želi obdržati tudi po polfinalu in finalu.

Garnbretova je v Meiringenu že dvakrat zmagala, števec zmag v svetovnem pokalu pa lahko v Švici premakne na številko 32.

V drugi krog tekmovanja pa se ni uvrstila preostala slovenska šesterica Lučka Rakovec, Julija Kruder, Vita Lukan, Sara Čopar, Mia Krampl in Katja Debevec.


Moški se bodo v polfinalu in finalu na tem prizorišču v Bernskem višavju merili v nedeljo. Med dvajseterico polfinalistov so tudi štirje Slovenci. Libeličan Zan Lovenjak Sudar je bil s petimi rešenimi balvanskimi problemi v 11 poskusih do vrha najboljši Slovenec in se je zavihtel na sam vrh kvalifikacijske razpredelnice.

S sedmim dosežkom kvalifikacij se je v drugi krog tekmovanja uvrstil njegov klubski kolega z Raven na Koroškem Gregor Vezonik, s štirimi osvojenimi vrhovi.

Tržičan Anže Peharc je s tremi vrhovi in eno cono vpisal 17. mesto, Celjan Jernej Kruder si je s precejšnjimi težavami le priboril 19. mesto in s tem tudi polfinale.

Petkove kvalifikacije so, z izjemo Garnbretove, postregle s polomom nosilcev olimpijskih kolajn. Brez polfinala so ostali vsi trije nosilci olimpijskih kolajn iz Tokia, olimpijski prvak iz Španije Alberto Gines Lopez, srebrni Američan Nathaniel Coleman in bronasti Avstrijec Jakob Schubert. Prav tako je iz polfinala izpadla olimpijska podprvakinja Japonka Miho Nonaka.

Članki iz rubrike