zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 08.04.2022 21:17:56

Sedemdeset let kegljanja Lokomotive v Ljubljani

Igralci Lokomotive iz Ljubljane so uspešno odigrali sezono v 3. ligi zahod, zdaj pa jih čaka troboj v počastitev 70. letnice kluba.
psno
Na kegljišču na Staničevi za Bežigradom bo kegljaški troboj železničarskih kegljaških klubov. Na njem bo ljubljanska Lokomotiva praznovala 70 let uspešnega kegljaškega delovanja.

Železniški kegljaški klub Lokomotiva v teh dneh praznuje visok jubilej, 70 let svojega delovanja. Ustanovljena je bila 15. aprila 1952 v Ljubljani. Ta dan je tudi praznik slovenskih železničarjev. Ljubljanska Lokomotiva je eden naših najstarejših kegljaških kolektivov pri nas v Sloveniji, saj so bili ustanovljeni kmalu po nastanku kegljaške zveze Slovenije. Prizadevni člani kluba so se ob jubileju odločili, da organizirajo troboj z dvema sorodnima kluboma, ki imata svojo jedro na železnici in so tudi pobrateni. V Ljubljano so povabili soimenjaka iz Maribora, Lokomotivo, ki ima za seboj tudi podobno dolgo zgodovino. Letos so Štajerci postali tudi prvaki 2. lige vzhod in se prebili v 1. B ligo. Na troboju pa bodo nastopili še Hrvati iz Međimurja, ekipa Željezničarja iz Čakovca, ki je odličen hrvaški prvoligaš. Sam troboj teh treh ekip bo v Ljubljani, na kegljišču Staničeva za Bežigradom, začel pa se bo ob deseti uri.



Po končanem tekmovalnem delu bo za povabljene goste in nastopajoče, še prijateljsko srečanje, na katerem bo tudi slavnostna podelitev priznanj zaslužnim, tako samemu klubu kot tudi posameznikom, ki imajo zasluge za uspešno delovanje kluba v preteklosti. Veliko odgovornost pri tem nosi tudi predsednik kluba Stevo Govedarevič. Slednjega mnogi poznajo iz nogometa, kjer je bil kar sedem let mednarodni nogometni sodnik. Ob tem ima za seboj tudi dolgo zgodovino sojenja na naših prvoligaških igriščih. Ob sojenju pa je tudi aktivno in ob enem zelo dobro kegljal. Samo kegljanje mu je tudi v veliki meri pomagalo, da je bil vedno fizično dobro pripravljen tudi na nogometnih terenih.



Sedemdeset let je resnično dolga doba v življenju. V življenju kluba pa je pot prehodilo kar nekaj generacij. Vsekakor je v spominu kluba zelo dobro zapisan Ivan Zaletel. Ta je dolgo let vodil ta uspešni klub, ki se je vedno napajal v želežniškem podjetju. V zadnjem času imajo sicer nekaj težav, ker nimajo mlajših moči, toda tudi ta problem bodo rešili v prihodnjih sezonah. 



Turnirji v Postojni, Cerknici in Pivki v polnem teku

 Notranjski klubi so se združili in skupnimi močmi pripravili mednarodne kegljaške turnirje, ki so aprila tradicionalno v Postojni, Cerknici in Pivki. Pred začetkom so se tokrat vsi trije klubi združili. V vsakem kraju imajo sicer ločen turnir, toda na koncu se bodo skupaj sešteli vsi trije turnirji, najboljši pa bodo potem nastopili na finalu. Sam finale bo štel tudi za svetovno lestvico. Turnirji, ki so bili vedno dobro obiskani, imajo zdaj še večjo mikavnost. Prostora na vseh treh kegljiščih je še nekaj, zato se lahko posamezniki še vedno lahko prijavijo.

Galerija

Članki iz rubrike