sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

(ut)
(ut)
1 03.03.2022 13:14:17

Gimnastika, balet in ples

Aleksandra Podgoršek
GZS
V času med 19. in 20. marcem 2022 bo v Gimnastičnem centru Ljubljana potekal 34. MTM – mednarodni turnir v ritmični gimnastiki.

Ritmična gimnastika je športna zvrst, ki združuje prvine gimnastike, baleta in plesa. Tekmovanje bo potekalo pod okriljem svetovne gimnastične zveze FIG, ki je vodilni organ tekmovalne gimnastike na najvišji ravni. Letos bo evropsko člansko in mladinsko prvenstvo med 15. in 19. junijem v Tel Avivu, med 14. in 18. septembrom pa bo svetovno prvenstvo za članice v Sofiji.



Klub za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana ima čast in privilegij organizirati tekmovanje, ki bo potekalo pod okriljem Gimnastične zveze Slovenije in Mestne občine Ljubljana. Na tem mestu ne gre spregledati dejstva, da je panožni strokovni odbor že imenoval najboljše športnike v letu 2021 v vseh kategorijah. Sodnica leta in trenerka mlajše kategorije je postala Alena Jakubouska, športnice leta pa v absolutni kategoriji Aleksandra Podgoršek, v mladinski kategoriji Nika Zajc in Karina Gerkman Salaujova ter v mlajši kategoriji Alja Ponikvar, vse članice KRG Narodni dom. Marca bo tako Ljubljana gostila in združila ritmičarke iz več držav, prav tako tudi najboljše tekmovalke v tem športu v državi (okoli 200 tekmovalk v vseh kategorijah). Tekmovalna dneva obetata velik praznik tega športa, ki bo navdušil ljubitelje elegance in tehnične natančnosti. 

Članki iz rubrike