reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
1 05.11.2021 20:41:50

Kegljaški derbi kroga bo v Postojni

Primož Pintarič je glavni adut Ljubljančanov na tekmi v Kranju.
psno
V 5. krogu 1. lige v kegljanju Litijani prihajajo kot vodilna ekipa na vroče gostovanje v Postojno. Triglav gosti nevarni Rudar, pa tudi v Kamniku in Tržiču se obetata vroči tekmi. V ženski elitni ligi bodo oči uprte v Postojno, kjer gostije vodilni Impol.

Po dobrem mesecu odmora se bo nadaljevalo ligaško kegljaško prvenstvo v vseh državnih ligah. Na mednarodnih pokalih so nas razveselili predvsem igralci in igralke Calcita, pa tudi ostale ekipe v glavnem niso razočarale. Svetovno prvenstvo pa nam je pokazalo, da naše kegljanje v članski konkurenci ne sodi več v svetovni vrh. Predvsem nas je razočarala moška ekipa. Žal so nekateri igralci pokazali premalo. Medtem dekleta zaslužijo pozitivno oceno, saj so bile dolgo v borbi z Madžarkami. Pa tudi nove svetovne prvakinje Nemke so imele veliko dela z našimi igralkami.



Praktično nihče ni pričakoval, da bo po prvem delu prvenstva na vrhu Litija, ki odhaja na težek preizkus k odličnem Proteusu v Postojno. Proteus se je zelo izkazal v Nemčiji, pa čeprav ni mogel igrati v popolni postavi. Tokrat imajo Postojnčani priložnost, da ponovno dokažejo, da jim je realno mesto med najboljšimi ekipami, medtem ko bomo končno lahko videli, kakšne so dejanske vrednosti Litije.



Zelo zanimive tekme in po vsej verjetnosti tudi kvalitetne pa se obetajo tudi na drugih kegljiščih. V Kamnik prihaja Ograjca s trenutno najboljšim igralcem lige Primožem Pintaričem. Vroče pa bo tudi v Tržiču, kamor prihaja aktualni prvak Konstruktor. Pri Mariborčanih so predvsem razpoloženi novinci v ekipi, ki dajejo ton igre Mariborčanom. V Kranju bo domači Triglav gostil nepredvidljivi Rudar. Trboveljčani so tik pred prekinitvijo vzeli doma mero Kamničanom. To je seveda dobro opozorilo Kranjčanom v njihovem pohodu na naslov prvaka. Na zadnji tekmi v Novi Gorici pa bomo videli obračun obeh zadnjeuvrščenih ekip. Goričani so na tej tekmi favoriti, toda ne smejo si privoščiti kakšnega podcenjevanja Konjic, saj bodo lahko zelo hitro kaznovani.



V Postojni bomo videli tudi derbi v ženski elitni ligi. Pri aktualnih prvakinjah gostujejo igralke Impola. Pri Bistričankah je glavna igralka Maja Plavčak, ki se je lepo izkazala na Poljskem. V Tržiču so igralke Ljubelja, ki so izenačene z Impolom, gostile Pivko in so v vlogi favoritinj. Tudi v Kamniku so domačinke v vlogi favorita. Tam prihajajo v goste igralke iz Radelj. Veliko bolj bo nepredvidljivo srečanje v Mariboru, kjer gostujejo Celjanke. V manjši prednosti je sicer Miklavž zaradi kegljišča Tabor. Toda igralke Celja se počasi dvigujejo v formi, kar pomeni, da bi lahko videli zelo zanimivo in izenačeno tekmo.



1. A liga moški, 5. krog
Ljubelj – Konstruktor (14.00)
Triglav – Rudar (14.00)
Gorica – Konjice (16.00)
Calcit – Ograjca (17.00)
Proteus – Litija (17.30)


1. A liga ženske, 5. krog
Ljubelj – Pivka (10.00)
Proteus – Impol (13.30)
Calcit – Remoplast (14.00)
Miklavž – Celje (16.00)
Brest – prost
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike