sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

ue
ue
0 04.11.2021 15:51:04

TRAGIČNO! Ženska, ki je skrbela za MICHAELA SCHUMACHERJA, umrla v prometni nesreči...

Profimedia
Življenje ni vedno pošteno. Včasih smrt vzame osebo, ki bi lahko res še veliko dala svetu. V prometni nesreči je umrla...

Svet formule ena žaluje, saj je v prometni nesreči umrla 50-letna Antonia Perzi, pionirka aerodinamike v ekipah formule ena. Največji pečat je pustila pri Ferrariju in Williamsu in ima ogromno zaslug za dva naslova (2000 in 2001) svetovnega prvaka Michaela Schumacherja. 

schumacher 2004
Profimedia

Italijanka Terzijeva je bila pred odhodom k Williamsu, članica ekipe, ki je skrbela za Schumijev ferrari in leta 2001 skupaj z Michaelom, njegovo ženo Corinno in menedžerjem Webrom praznovala naslov svetovnega prvaka.  

Oblikovala je tudi znameniti sprednji del Williamsovega bolida formule ena (poimenovali so ga kar čeljust morskega psa) v katerem sta sedela Juan Pablo Montoya in Ralf Schumacher. Privozila sta si nekaj zmag, potem pa se je Perzijeva umaknila iz prvega razreda avtomoto športa. Potem je delala še za Bentley in kot profesorica na univerzi v nizozemskem Deftu. Pred letom in pol je končno dobila službo kot profesorica v avstralski Canberri, a se tja zaradi korone ni mogla preseliti. Urejala je dokumente, da bo obrnila nov list v življenju. Toda njene načrte je grozljivo pretrgala smrt v prometni nesreči. 



Članki iz rubrike