Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(PR/BZS)
(PR/BZS)
0 02.11.2021 12:20:37

Boks v knežjem mestu po Pučkovih notah

Tekmovalna ekipa BK Intercom Celje v slovenski boksarski ligi 2021
arhiv BK Intercom Celje
Ptujčan Sašo Pučko, ki prihaja iz prepoznavne boksarske družine Ivana Pučka, svoje trenersko poslanstvo prenaša na tekmovalni in rekreativni ravni v Celju, kjer deluje že od leta 2015. Boksarsko znanje je pridobival pri svojem očetu Ivanu, zdaj pa s svojo ekipo na Ptuju, v Celju in Velenju uspešno boksarsko sodobno zgodbo nadgrajuje tudi v Šentjurju.

Trenutno vodilni klub slovenske boksarske lige ima vizijo na amaterski in tudi na profesionalni ravni, kjer želi preko Pučko Boxing Promotion nagraditi svoje najboljše boksarje. Sašo je poleg svojih dveh bratov Ivana in Timoteja ter Dejana Zavca, s katerim so si Pučkovi sinovi delili mladinske sobe na Ptuju, imel boks že v svojem DNK. Oče Ivan je v slovenskem boksu pustil izjemen pečat. Svojo željo po razširitvi boksarske filozofije je Sašo zelo uspešno začel v Celju, kjer so kar štirje boksarski klubi. Z dobrim delom in organizacijskimi sposobnostmi je zdaj vodja in glavni trener največjega in trenutno tudi najbolj uspešnega boksarskega kluba v Sloveniji. Po težavnem času epidemije in zaprtja športnih centrov se je v BK Intercom Celje obisk v telovadnici celo povečal.

Želja po sodobnem in lastnem boksarskem centru v Celju

Trenutno v klubu trenira več kot 130 aktivnih boksark in boksarjev, ki so zelo zadovoljni s svojo telovadnico. Ta je že tretja od začetka delovanja kluba v Celju. Zanimivo je dejstvo, da je več kot polovica aktivnih boksarjev mlajših od 18 let in da v klubu boksa 30 predstavnic nežnejšega spola. Telovadnica s 300 kvadrati na Mariborski cesti 68a v Celju je odprta 24 ur in vse dni v tednu. V njej sta kar dva boksarska ringa in prostor za fitnes, kjer imajo resnično dobre razmere za boksarski razvoj. Sašo ne skriva želje, da bi v prihodnje zgradili lasten boksarski center, ki bi vključeval tudi gostinsko ponudbo, trgovino z boksarsko opremo, rehabilitacijski center in sodoben fitnes. Pučkovi na Štajerskem v svojih boksarskih centrih uspešno razvijajo organizacijski koncept z nazivom Pučko Boxing, ki združuje boksarsko akademijo, promocijo in fundacijo za boksarje v olimpijskem in profesionalnem boksu.

Sodelovanje z MO Celje, Športno zvezo Celje in celjskim gospodarstvom

In kako je Sašo Pučko kot Ptujčan vzpostavil tako uspešno boksarsko zgodbo v Celju? "Od prvega dne naprej, ko smo v Celju začeli treninge boksa, sem imel podporo svojih boksarskih varovancev. Z dobrim delom se je propaganda širila predvsem od ust do ust. Izjemno pomembno se mi zdi zelo dobro sodelovanje z MO Celje, Športno zvezo Celje ter gospodarstvom v Savinjski dolini. Veseli nas, da so nas v Celju uvrstili med 24 prioritetnih klubov glede športnih dotacij, ki z resnostjo in uspešnimi nastopi pripomorejo k pestri športni ponudbi mesta Celje, kjer domuje več kot 85 športnih klubov. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil gospodu Jerneju Volavšku, lastniku podjetja Intercom, d. o. o., ki nas že od vsega začetka podpira finančno in moralno; brez njega danes zagotovo ne bi bili tu, kjer smo. Prav tako pa se zahvaljujem vsem aktivnim članom, staršem in vsem, ki nas tako ali drugače podpirajo. Glede na obseg aktivnosti mi v klubu kot pomočnika pomagata ukrajinsko/slovenska trenerja Artem Moljakov in Andrij Lendiel. V Celju so me ljudje lepo sprejeli, tu se počutim odlično. Veselim se novih izzivov, ki jih bomo v kratkem predstavili v Šentjurju. Tam pripravljamo novo boksarsko sredino skupaj s podjetjem Gradnje Jager, d. o. o., in z lastnikom, gospodom Francem Jagrom. Šentjurski center bo vodil naš dolgoletni boksar Kevin Dornik."

Rekordni krog in vodilni položaj v slovenski boksarski ligi

Boksarski klub Intercom Celje je po štirih krogih trenutno vodilni klub v letošnji ligi. V zadnjem, 4. krogu so zbrali kar 33 točk, kar predstavlja slovenski rekord. Trenutno so na lestvici s 96 točkami vodilni pred ŽBK Maribor, ki ima 78 točk, in ptujskim klubom BK Ring Ptuj, ki je tretji s 45 točkami, vodi pa ga Sašev brat Ivan Pučko mlajši. Med starejšimi boksarji lahko trenutno izpostavimo Kevina Dornika in Arberja Elshanija, med mlajšimi pa vsekakor Roberta Radeliča in Gala Patrika Tojnka, ki sta pred dnevi zelo uspešno nastopala na EUBC turnirju v Zagrebu.

Aleksander ali Sašo, kot ga kličejo v celjskem multi-kulti boksarskem svetu, je s svojo ekipo in številnimi dobrodelnimi športnimi aktivnostmi že dokazal, da je s strokovnostjo in dobro organizacijo mogoče vzpostaviti izjemno športno okolje, ki vsebuje elemente tekmovalnega in rekreativnega boksa ter sloni na mladih generacijah celjskega boksa. 

Galerija

Članki iz rubrike