kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(sm)
(sm)
0 13.10.2021 11:35:01

Začetek po slovenskih notah

Gregor Sever in Tadej Premru s tekmecema iz ZDA
BZS
Prvi dan članskega svetovnega prvenstva je minil v skladu z željami slovenskih balinark in balinarjev, ki so v italijanskem Alassiu nizali zmage kot po tekočem traku. Že danes si lahko sedemčlanska delegacija na široko odpre vrata do četrtkovih četrtfinalov v vseh osmih disciplinah.

Slovenska delegacija je na ligurski obali lahko prešerne volje. Torkov ognjeni krst je v vseh disciplinah preživela brez praske, v nasprotju z reprezentančnim kombijem, ki je bil žrtev objestnega italijanskega "dirkača" na štirih kolesih. A razbito ogledalo ni pokvarilo odličnega vzdušja v slovenskem taboru, ki odkrito naskakuje kolajne v vseh osmih disciplinah.

Slovenke blestele v Alassiu

Kot prvi sta led prebili Polona Zule in Tadeja Petrič z zmago v igri dvojic proti turškima sestrama Ozturk z 11:3. "Nisva si privoščili podcenjevanja, saj sva se zavedali, da sta Turkinji lahko zelo nevarni," je pojasnila Petričeva, ki je nato skupaj z Nino Volčino s 40 točkami dosegla tretji rezultat kvalifikacij v štafetnem zbijanju. To pa še ni bilo konec Tadejinih nastopov v torkovem dopoldnevu, saj je nato skupaj s Tadejem Premrujem po hitrem postopku opravila še z madžarsko mešano dvojico in po 35 minutah je Slovenija vpisala zmago s 13:0. Uspešno serijo je proti Brazilki De Olivera v igri posamezno podaljšala Zuletova (13:2).

Malce slabše je šlo zgolj Tanji Marc, ki se bo morala po sedmih točkah v prvem krogu kvalifikacij natančnega zbijanja danes popoldne pošteno potruditi za preboj med najboljšo osmerico. Zvečer je prvi nastop v hitrostnem zbijanju opravila še Volčina.

Kozjek že v osmini finala

Za trikratnega svetovnega prvaka v igri posamezno Jureta Kozjeka je predtekmovanje v Albengi v predmestju Alassia služilo kot dobro ogrevanje pred začetkom izločilnih bojev, ki si jih je slovenski reprezentant zagotovil z dvema zmagama v skupini proti Špancu Danielu Guillenu (13:7) in Srbu Srđanu Butorcu (13:4).

"Proti Špancu sem se v začetnem delu tekme malce uštel pri bližanju. Mislil sem, da sem na treningu naštudiral igrišča, a ni bilo tako. Še pravočasno sem se ujel in prišel do zmage. V drugem obračunu sem sicer zgrešil nekaj krogel pri zbijanju, vendar sem zadovoljen s prikazanim. V nadaljevanju prvenstva bo še priložnost za izboljšanje igre," je pojasnil Kozjek.

Selektor moške izbrane vrste Davor Janžič je bil zadovoljen tudi z jutranjo predstavo dvojice Gregor Sever-Tadej Premru, ki sta s 13:7 ugnala Američana Benjija Tosija ter Giuseppeja Gadaleto. "Fanta sta odigrala dobro tekmo in verjamem, da bosta v nadaljevanju še boljša," je pojasnil Janžič, ki bo danes vodil svoja varovanca v obračunu za prvo mesto v skupini proti Slovaški.

Kaj prinaša sreda?

Današnji spored bo postregel z nadaljevanjem kvalifikacij v vseh osmih disciplinah, in če se bodo uspešni slovenski nastopi nadaljevali, se bodo članice in člani v zeleno-modro-belih dresih izognili repasažem ter si privoščili nekaj prepotrebnih uric počitka pred izločilnimi boji. Prenose v živo iz svetovnega prvenstva lahko spremljate na spletni in Facebook strani Balinarske zveze Slovenije. 

Članki iz rubrike