Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

(sm)
(sm)
0 12.10.2021 10:31:31

Za Slovenijo štejejo le kolajne

Davor Janžič in Jure Kozjek
BZS
Danes zjutraj se v italijanskem Alassiju začenjajo boji na svetovnem prvenstvu za članice in člane, na katerega se je optimistično odpravila tudi slovenska reprezentanca. Bo Slovenija potrdila vlogo svetovne velesile in se v konkurenci najboljših balinark in balinarjev iz 32 držav domov vrnila z bogato zbirko odličij?

Strokovni štab moške članske reprezentance pod vodstvom selektorja Davorja Janžiča je priložnost za nastop na SP v Alassiju ponudil Juretu Kozjeku, Tadeju Premruju in Gregorju Severju. Izkušena trojica je zaključila priprave in samozavestno pričakuje torkove uvodne obračune.

Kozjek v lov za četrto zvezdico

Trikratni svetovni prvak v igri posamezno Jure Kozjek je pred začetkom lova za četrto zvezdico dobro razpoložen: "Želim si predvsem prikazati dobre igre. Ob kančku sreče upam na čim boljši rezultat. Konkurenca je vsako leto močnejša. Forma je dobra, za mano je veliko treningov in upam, da se bo to poznalo na igrišču."

Največ dela čaka Tadeja Premruja, ki bo nastopil v moških in mešanih dvojicah, še vedno pa čaka na prvo odličje na članskih svetovnih prvenstvih. Po daljši odsotnosti bo na svetovnem prvenstvu nastopil Gregor Sever, ki upa na mesto na zmagovalnem odru: "Zadovoljen sem s trenutno formo. Zavedam se, da bo konkurenca izredno močna, zato bo morebitna kolajna še toliko bolj dragocena. Verjamem, da nama s Tadejem lahko uspe."

Janžič: Ambicije Slovenije so vedno najvišje

Selektor Davor Janžič verjame, da bodo njegovi izbranci upravičili pričakovanja: "Ambicije moške reprezentance so kot vedno najvišje, napad na zlato v vseh disciplinah. Vsi vemo, česa je Jure Kozjek sposoben v igri posamezno. Če se bosta Gregor Sever in Tadej Premru ujela, kot si želim, bosta zelo nevarna v igri dvojic. Najbolj nehvaležne so napovedi v mešanih dvojicah, saj še nimamo pravega vpogleda v postave in kakovost tekmecev. Konkurenca bo še močnejša kot pred dvema letoma v Turčiji, saj tokrat nastopa kar 32 držav."

Forma deklet na želeni ravni

Štiričlanska ženska izbrana vrsta se pod vodstvom selektorja Mihe Sodca in pomočnika Milana Bozovičarja na svetovno prvenstvo v Alassio podaja z velikimi apetiti. Sodec je zadovoljen z opravljenim v pripravljalnem obdobju: "Forma je na želeni ravni. Menim, da se lahko vsa štiri dekleta domov vrnejo z medaljami, saj zagotovo premorejo dovolj kakovosti. Glavne konkurentke za odličja bodo Francozinje, Hrvatice, Italijanke in Turkinje, nevarne pa bi utegnile biti tudi ostale države."

Dvakratno svetovno prvakinjo Tadejo Petrič čaka natrpan spored, saj bo nastopila v štafetnem zbijanju z Nino Volčina, v igri dvojic s Polono Zule in mešanih dvojicah s Tadejem Premrujem: "Osredotočena sem na vsako tekmo posebej in ne želim preveč razmišljati vnaprej ter napovedovati rezultatov. V priprave sem vložila veliko truda, predvsem glede štafetnega zbijanja. Pri tem gredo zahvale kondicijskemu trenerju Alešu Borčniku, ki je odlično delal z nama z Nino. V igri dvojic se s Polono dobro ujameva. Mešana dvojica je novost na velikih tekmovanjih in utegnilo bi biti zelo zanimivo. V vseh disciplinah si želim preboja v polfinale in nato še dodatno oplemeniti medalje."

Po evropskem še svetovno zlato?

Aktualna evropska prvakinja v igri posamezno Polona Zule verjame, da se lahko tudi na svetovni sceni prebije med najboljše, tako v igri posamezno kot v dvojicah: "Pričakujem vsaj eno kolajno. Menim, da sem dovolj dobro pripravljena, da lahko sežem po najvišjih mestih. Pri moji igri bo zelo pomembno bližanje. Upam, da bo tudi športna sreča na moji strani."

Nina Volčina bo branila slovenske barve v obeh tekaških disciplinah: "Konkurenca bo močna in številčna. Po mojem mnenju je selektor dobro razdelil naloge. Zahvalila bi se tudi kondicijskemu trenerju Alešu Borčniku in Tadeji Petrič za odlično sodelovanje na treningih. Dobro smo pripravljeni in poskušali bomo napasti najvišja mesta."

Debitantka na velikih tekmovanjih Tanja Marc nestrpno pričakuje prvi nastop: "Vesela sem vpoklica v reprezentančno vrsto. Natančno zbijanje je disciplina, v kateri potrebuješ tudi kanček sreče. Upam, da mi bo naklonjena. Treninge sem opravila optimalno, tako da potujem v Alassio dobro pripravljena, s ciljem, poseči čim višje." 

Članki iz rubrike