finska premierka Svet24.si

Finska premierka, kljub koronavirusu, v nočnem ...

princ harry, pleša, Svet24.si

Princ Harry z zgrešeno izjavo poskrbel za ...

paris Svet24.si

FOTO: V mrazu se borijo za preživetje v šotorih ...

vrtovec kosorok Reporter.si

Sekretarjeva naveza z agentom Udbe: Blaž ...

por43525BOR_6937 Necenzurirano

Skrivnost 12 milijonov z Madžarske za ...

marko-stanković Njena.si

Je talent Marko našel ljubezen?

doncic Ekipa24.si

ZAROKA, ki je navdušila VSE V DVORANI! ...

STA
STA
0 11.10.2021 15:21:50

Za telovadce SP zadnja tekma sezone, za Bertonclja zadnja kariere

alesfevzer.com
Čet teden dni bo japonski Kitakyushu, od koder je doma predsednik Mednarodne gimnastične zveze (Fig) Morinari Watanabe, gostil jubilejno 50. svetovno prvenstvo v športni gimnastiki. Na zadnji vrhunec sezone bodo odpotovali tudi trije Slovenci, Tjaša Kysselef, Lucija Hribar in Sašo Bertoncelj, za katerega bo SP zadnja tekma dolge in bogate kariere.

Že v torek bo na Japonsko odpotovala majhna slovenska odprava, v kateri so poleg omenjenih tekmovalcev še trenerja Andrej Mavrič in Sebastijan Piletič ter fizioterapevt Žiga Britovšek.

Kot so telovadci zatrdili na današnji novinarski konferenci v ljubljanskem gimnastičnem centru, so dobro pripravljeni za zadnji vrhunec olimpijske sezone.

"Četudi grem na svoje že 13. svetovno prvenstvo (najboljši dosežek mu je uspel s četrtim mestom leta 2014 v Nanningu, op. STA), se dobro počutim. Glede na to, da je za menoj od leta 2018 obdobje, polno poškodb, sem tokrat zdrav. Prva velika tekma zame po kolajni z EP 2018 in SP istega leta, da se spet 'normalno' počutim, sestavo sem natreniral do dovolj visoke ravni, s katero lahko dosežem dober rezultat," je pred potjo v deželo vzhajajočega sonca dejal 37-letni Bertoncelj, ki ga veseli dejstvo, da bo na Japonsko odpotoval, kor pravi, dobro pripravljen.

"Razočaran bi bil, če mi ob dobri kvalifikacijski predstavi ne uspe priti do finala," je pojasnil izkušeni telovadec Narodnega doma.

"S Sašem greva na zadnjo skupno tekmo, to bo njegovo 13., najino pa 12. svetovno prvenstvo. Po moji oceni je kot vedno dobro pripravljen, pridno je treniral in četudi gre za njegovo zadnjo tekmo, se je ni lotil podcenjujoče, temveč s polnimi ambicijami, da sestavo na konju opravi tako, kot se spodobi," je dejal selektor moške vrste in Bertoncljev dolgoletni trener Sebastijan Piletič.Dobro pripravljenost je potrdila tudi junakinja letošnjega evropskega prvenstva, Kysselefova. "Kot je povedal trener, sem tudi jaz kar dobro pripravljena. Zadnji teden imam nekaj težav s krči v zadnji stegenski mišici, zato moram bolj pametno trenirati, težave pa bom reševala po koncu sezone. Nimam posebnih rezultatskih težav, saj sem to sezono po operaciji, rehabilitaciji in vrnitvi na veliko sceno dosegla več, kot sem si mislila, a to ne pomeni, da ne bom dala vsega od sebe," je dejala 28-letna telovadka, ki bo tekmovala na preskoku in gredi.

"Moja pričakovanja so, da naredim celoten mnogoboj brez padca," pa je dejala Hribarjeva, ki se bo predstavila na vseh štirih orodjih.

Dobro pripravljenost je potrdil tudi selektor ženske vrste Andrej Mavrič. "Obe dekleti sta kar dobro pripravljeni. Lucija je trenirala dobro in vesel sem tudi, da je na zadnjih svetovnih pokalih pokazala dobre nastope in upam, da ji bo tudi na Japonskem to uspelo. Tjaša pa je že zelo izkušena in je to že velikokrat dala skozi. Dobro je trenirala, čeprav je imela zadnji teden malo težav s krči, a upam, da bomo to rešili in bo na Japonskem lahko normalno trenirala in seveda tudi tekmovala," pa je pred odhodom dejal Mavrič in dodal, da - kar se tiče rezultatov -, upa na najboljše.

"Težko povem, kam natančno merimo, ker ne vemo, kakšna je konkurenca. Veliko telovadk je po olimpijskih igrah končalo kariero, nekatere imajo počitek, a brez dvoma se bodo pojavila številna nova imena. Če bi Tjaši uspelo priti nekje do 16. mesta, bi bilo to dobro, za Lucijo pa si želimo, da izboljša svoj dosedanji najboljši mnogobojski dosežek (40. mesto, op. STA)," je še dejal Mavrič.

Ob robu SP bodo na prizorišču spet potekale volitve za predstavnika športnikov v izvršnem odboru Figa. To vlogo od leta 2017 in SP v Montrealu opravlja nekdanji vrhunski slovenski telovadec Aljaž Pegan, ki se bo na Japonskem potegoval za še en mandat. Njegovi protikandidati so Čilenec Tomas Gonzalez, Iranec Saeedreza Keiha in romunski šampion Marian Dragulescu. Pegan je že odpotoval na Japonsko, saj vrsto let kot svetovalec uspešno sodeluje s turško reprezentanco.

Značke: gimnastika, sp, napoved

Članki iz rubrike