denar, bankovec, 500 Svet24.si

V Sloveniji na pozabljenih računih 19 milijonov ...

20180703-00871491 Svet24.si

Janša si je z milijoni zagotovil njegovo podporo,...

karin1 Svet24.si

Je ženskam v igralskem poklicu težje kot ...

ivo hvalica pl1 Reporter.si

Poslanska legenda Ivo Hvalica o "agitpropu" ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Bodoči šef Luke Koper pomagal prijatelju v ...

exatlon Njena.si

Exatlon: Zmagovalca Franko Bajc in Marjanca ...

masle padec Ekipa24.si

ZMRAZI DO KOSTI! Slovenski skakalec utrpel ...

(pk)
(pk)
0 05.10.2021 11:32:54

Bečan in Krkočeva zmagovalca na Šmarno goro

Timotej Bečan in Lucija Krkoč
PETER KASTELIC/AZS
Slovenska gorska tekača Timotej Bečan (Papež) in Lucija Krkoč (Nanos) sta zmagovalca letošnjega, že 42. teka na Šmarno goro, ki je potekal na spremenjeni progi in brez močne mednarodne udeležbe.

Razlog so bili predvsem ukrepi, povezani s koronavirusom, saj organizatorji niso želeli, da bi se preveč gledalcev zadrževalo na vrhu najpriljubljenejše ljubljanske izletniške točke. Proga je imela zato tudi cilj na Rocnu, kjer je običajno le start teka. Dolga je bila 11,5 kilometra s 630 metri vzponov in spustov. V moški konkurenci je že takoj od starta potegnil Bečan, ki vodstva ni nikdar prepustil konkurentom. Najhitrejši je bil tako na vrhu Grmade kot Šmarne gore, v cilj pa je pritekel v času 48:44,3. Drugo mesto je s časom 51:06,8 osvojil mladi Klemen Španring (Slovenska Bistrica), tretji pa je bil s časom 51:34,7 Gašper Bregar (Papež). Bečana letos čakata še dve tekmi, a to ne bo novembrsko svetovno prvenstvo na Tajskem, ki je bilo tudi letos prestavljeno.

Med dekleti je bila najhitrejša Krkočeva, ena najuspešnejših slovenskih gorskih tekačic vseh časov. Na Šmarni gori je nastopila po desetih letih, zmagala je takrat in tudi tokrat. Slavila je s časom 56:23,6, drugo mesto je osvojila Varineja Drašler (Nanos) s časom 58:15,3, šest sekund za njo pa je v cilj pritekla Špela Gonza (Štajerska).

V mladinski kategoriji, tekli so na 8,5 kilometra, sta slavila Aljaž Lužnar (Tabor) in Eva Dimc (Šmarnogorska naveza). Tek je štel tudi za državno prvenstvo v gorskih tekih za pionirje in pionirke. V kategoriji U-16 sta zmagala Jaka Marinko in Sara Bilban (oba Šmarnogorska naveza), v kategoriji U-14 sta bila najhitrejša Maj Repovž (Sevnica) in Zoja Per (Domžale) ter v kategoriji U-12 Žan Dremelj (Domžale) in Kiara Blatnik (Blanca).

Članki iz rubrike