volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 05.10.2021 14:47:35

Začenja se tekmovanje za odbojkarski pokal Slovenije

www.alesfevzer.com
Potem ko so se minuli konec tedna začela ligaška tekmovanja v odbojki, se bo ta teden začelo še tekmovanje za pokal Slovenije. Naslov pokalnih zmagovalk iz sezone 2019/20 bo branila Nova KBM Branik, pri moških je v lanski sezoni slavil Calcit Volley.

Letos se bo pri ženskah v boj za lovoriko podalo 44 ekip, odbojkarice bodo obračune 2. kroga začele ta teden, prav tako kot tudi moški, ki bodo uvodne tekme 3. kroga igrali ta petek.

V ženski konkurenci so dve tekmi odigrali že predhodno. Ekipa Formis II je bila s 3:0 boljša od Ljutomera II, ekipa Fly team pa je v gosteh s 3:0 slavila proti Krško. Ta teden bo Triglav Kranj II gostil Bled, Piran prihaja v goste h Krimu II, v Izoli pa se bosta pomerila Galeb Group Robotina in Vital Ljubljana II.

Tretji krog tekmovanja za ženske bo 13. oktobra, 20. oktobra bodo srečanja 4. kroga, 10. novembra pa bodo že sledile tekme osmine finala, ko se bodo v boj za pokalno lovoriko vključile tudi vse najboljše slovenske ekipe na čelu z branilkami naslova iz sezone 2019/20, odbojkaricami Nove KBM Branik.


Finala pokalnega tekmovanja v lanski sezoni namreč ni bilo, letos pa bodo najboljše štiri ekipe na zaključnem turnirju igrale 27. in 28. decembra.

Finale najboljše četverice ekip pri moških bo 28. in 29. decembra, pokalno zmago pa bodo v konkurenci 30 ekip skušali ubraniti odbojkarji Calcit Volleyja. Ti se bodo skupaj s preostalimi najboljšimi moštvi v tekmovanje za pokal Slovenije prav tako vključili v osmini finala, pred tem pa sta na sporedu še dva kroga predtekmovanja.

Prvi z uvodnima tekmama že ta petek, ko bo Ljutomer na domačem igrišču gostil ekipo Papagaji, ekipa Radenci-nevarnih 7 pa se bo srečala z moštvom PRO Volley. Preostale tri tekme bodo na sporedu prihodnji teden. V torek se bo Adergas Anza pomerila s Calcit Volleyjem II, v četrtek pa bosta še obračuna med National Žirovnico in Kočevjem ter Kostanjevico na Krki in Ljubljana Volleyjem.

Četrti krog pokalnega tekmovanja za moške bo 20. oktobra.

Značke: odbojka, pokal, slovenija

Članki iz rubrike