ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

(gb)
(gb)
0 09.09.2021 12:26:09

Na najmočnejšem turnirju pri nas Slovenci na stopničkah

Jaka Babnik, drugouvrščeni na OP Slovenije
GZS
Amatersko odprto prvenstvo Slovenije, ki je tri dni v štirih rundah potekalo v Moravskih Toplicah na igrišču Livada, je gostilo skoraj 50 golfistov in 17 golfistk iz Avstrije, Češke, Nemčije, Cipra, Srbije, Madžarske, Italije in Slovenije.

Čeravno je v golfu zelo težko napovedati igralce, ki bodo tvorili vrh po koncu turnirja, tokrat lahko potrdimo, da so pri ženskah in moških prav favoriti upravičili svoje vloge. Pri moških je slavil Madžar Bence Kotel (–10), pri nežnejšem spolu pa Avstrijka Anna Neumayer (+6). Mlada najstnica iz Radstada je od prve runde dalje nadzirala igro in hkrati slovenske tekmice, ki pred začetkom zadnje runde večjih možnosti za preboj na sam vrh niso imele. Še najbližje je bila Mariborčanka Lana Malek, saj je po dveh dneh zaostajala dva udarca, po treh pa pet. Vsi tekmovalci so morali zadnji dan odigrati dve rundi, kar je pri golfu izjemno zahtevno, Lana pa je prav teh 18 lukenj odigrala najslabše (+8), a še dovolj dobro, da je ubranila napade Barbare Car, ki je za Malekovo zaostala udarec. V trojnem napadu na morebitni vrh je najslabše odnesla letošnja državna prvakinja Neža Šiftar, ki je OP Slovenije končala na četrtem mestu. Zmagovalka Neumayerjeva in Malekova sta edini golfistki, ki sta vsaj eno rundo uspeli odigrati pod parom igrišča (71 udarcev/–1). Anni je to uspelo uvodni rundi, Lani pa le v drugi.

Moški del turnirja je bil precej bolj raznolik in do konca razburljiv. Prvi dan so povedli štirje Slovenci: Jan Hribernik, Kristjan Vojteh Burkelca, Max Golob in Jaka Babnik (–1). Seveda je kar nekaj igralcev zaostajalo po en ali dva udarca, a v golfu se vse karte še zlahka premešajo. Drugo rundo so na plin stopili Burkelca, J. Babnik in Madžar Bence Kotel, ki so z igriščem Livada opravili z –3. Na nedeljski dan je igralce čakal maraton, ki ga je z odliko začel Leon Car (–5), odlična sta bila tudi Burkelca in Golob (–4). Pred zadnjimi 18 luknjami, in to na isti dan, je bilo odprto še prav vse. Največ čvrstosti in zbranosti sta pokazala Bence Kotel (zadnja runda –5) in Jaka Babnik (–3), ki sta na koncu zasedla prvi dve mesti. Burkelca, letošnji državni prvak, je zadnjo rundo odigral najslabše od vseh štirih (+2) in pristal na tretjem mestu, le udarec zadaj pa je bil na četrti Max Golob. Po malce slabšem začetku si je peto mesto priboril Moritz Russling iz Avstrije.

V ekipnem točkovanju je vendarle prvo mesto pripadlo ekipi Slovenije (J. Babnik, Burkelca in Štirn), pred Madžarsko in Avstrijo. Pri ženskah je pokal za prvo mesto zmagoslavno dvignila prva ekipa Slovenije (Malek, Car in Šiftar), pred drugo slovensko ekipo (Ivanko, Jovičevič in Polak) in Češko. 

OP Slovenije (Moravske Toplice, Livada)
Končni vrstni red; moški: 1. Bence Kotel (Mad) –10, 2. Jaka Babnik (Slo) –7, 3. Kristjan Vojteh Burkelca –6, 4. Max Golob (vsi Slo) –5, 5. Moritz Russling (Avt) –4
Ženske: 1. Anna Neumayer (Avt) +6, 2. Lana Malek +12, 3. Barbara Car +13, 4. Neža Šiftar (vse Slo) +17, 5. Annika Kohoutkova (Češ) +19

Članki iz rubrike