sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

damjan-žugelj Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 13.08.2021 13:00:32

Zadnji test pripravljenosti mladih kegljačev bodo Srbi

Primož Topolšek ima zadnjo priložnost, da si pribori dres.reprezentance.
psno
Kranj bo gostil zaključno pripravljalno tekmo naših mladih kegljaških reprezentanc v konkurenci U-23 in U-18. Po tekmah pa sledijo še zaključni treningi, ki bodo pomagali odstraniti še zadnje napake pri mladih kandidatih.

Prva ocena po tekmah s Hrvati je zelo vzpodbudna, še posebej pri mladincih in mlajših članih, pa tudi pri mlajših članicah je bilo kar dobro. Edino skrb je pustila Tina Mržljak, ki se je poškodovala. Le pri mladinkah prva slika ni bila najboljša, toda časa za dvig forme je še nekaj.


Sam začetek tekmovanja bo ob deseti uri. Uvodna ura bo na vseh osmih stezah namenjena srečanju kandidatov in kandidatk za svetovni pokal posameznikov v konkurenci U-14. Kot je znano, bodo ti mladi igralci imeli otvoritveno vlogo pred odprtjem svetovnega prvenstva. Po dvobojih s predstavniki Srbije se bosta selektorja za najmlajše Denis Čenanović in Jasmina Erjavec odločila, kateremu fantu oziroma dekletu bosta zaupala majico z državnim grbom. Ob enajsti uri pa bo na sporedu tekma mladink. Trenerka naše reprezentance Eva Sajko je tokrat prepričana, da se bodo njene varovanke pokazale v mnogo lepši luči kot proti južnim sosedam.


Sledila bo tekma mladincev med Slovenijo in Srbijo. Po tekmi s Hrvaško je bil naš selektor Bojan Pihlar kar zadovoljen, čeprav je obenem dodal, da je pri nekaterih še kar nekaj rezerv. Na tej tekmi bo videl, če je bil storjen kakšen napredek, ki mu bo olajšal izbiro kandidatov.


Po končanih mladinskih tekmah pa bo na sporedu, tokrat v Kranju, tekma mlajših članic. Na drugi strani jim bo stala kvalitetna ekipa Srbije. Po tem srečanju bomo videli dejansko vrednost naše ekipe in s tem nekoliko lažje ocenili dejanske možnosti za samo svetovno prvenstvo. Za zaključek dneva pa bodo poskrbeli še mlajši člani. Na tej tekmi lahko pričakujemo tudi zelo visoke rezultate. Že pred tednom dni je nekaj naših igralcev odigralo izvrstno. Podobne izide pa lahko pričakujemo tudi s strani Srbije, ki je zelo močna selekcija. Trener Pihlar bo lahko po tekmi analiziral vse nastope in začel zaključno piljenje.


Vsi skupaj si želijo tudi podpore občinstva, ki pa bo zaradi ukrepov ponovno omejena.

Galerija

Članki iz rubrike