sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 06.08.2021 20:08:54

Hrvati bodo odličen preizkus pripravljenosti

Bo Miku Steržaju uspelo priti v reprezentanco in tako naslediti strica Harryja?
psno

Še dobra tedna nas loči do letošnjih svetovnih prvenstev za mlajše člane in mladince v kegljanju. Oba prvenstva bosta pri nas in to v Kranju in v Kamniku. Po dobrih dveh desetletjih bodo prvenstva ponovno pri nas. Leta 1999 je bilo prvenstvo za mladince v Celju, leto za tem pa še prvenstvo za mlajše člane v Kopru. Po skoraj dveh desetletjih bodo prvenstva spet na standardnih kegljiščih.

Vsi naši kandidati za reprezentance se že dolgo pospešeno pripravljajo za prvenstvo. Priprave prihajajo v sklepno fazo, ko se bodo selektorji morali dokončno odločiti o sestavi ekip. V sklopu priprav se bodo naši kandidati za reprezentanco pomerili z odgovarjajočimi selekcijami Hrvaške. Hrvati bodo dober pokazatelj, saj spadajo v teh kategorijah med najboljše na svetu. Čez teden dni pa bodo imeli naši še drugo tekmo in to proti še enemu odličnemu tekmecu, Srbiji. Obe tekmi bodo že pokazatelj vrednosti naših ekip.

V nedeljo ob enajstih dopoldne bo začetek tekme v Kranju. Na osemsteznem kegljišču v Kranju bodo tekmo začele tako mladinke kot mladinci. Po končanih tekmah bo ob dveh popoldne še začetek tekem še med mlajšimi člani. Mlajše članice pa bodo tekmo odigrale v Kamniku, kjer bo začetek ob pol enih popoldne. Obenem bodo v Kamniku nastopili tudi kandidati za svetovni posamični pokal v obeh konkurencah, v kategoriji U-14.

Za vse kandidate bo tekma s Hrvati zelo pomemben izpit. Ravno tekme s Hrvati in čez teden s Srbi bodo pomembni za dokončno sestavo ekip, ki nas bodo predstavljali na  svetovnem prvenstvu. Tako v Kranju kot tudi v Kamniku si organizatorji želijo obiska, ki bi bil našim mladim kegljačem v pomoč. V skladu s predpisi pa bo obisk vseeno omejen in ob strogih predpisanih ukrepih.

Članki iz rubrike