Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
06.08.2021 16:46:31
Deli članek:

Kakšno SRCE, večje od TRIGLAVA! Kakšno SPOŠTOVANJE! POKLON do tal, JANJA! Zakaj se med tekmo ni veselila ZLATA! Tu je odgovor!

Profimedia

Vrhunski športniki so včasih tako v svojem svetu, da niti ne vedo, da so že zmagali.

Janja Garnbret je pred zadnjimi tremi tekmovalkami v zadnji disciplini težavnost že osvojila olimpijsko zlato, toda ko jo je kazala televizijska kamera, se je zdelo, kot da sploh ni vedela, da je, ko je padla Japonka, ki je v težavnosti nastopila za njo, že osvojila zlato kolajno. 

Janja pa je po velikem zmagoslavju povedala resnico. Povedala je, zakaj se ni veselila, pa čeprav bi se lahko: "Najprej sem solze sreče zadrževala, saj sem hotela biti spoštljiva tako do obeh domačink, ki sta zaostali za mano, kot do punc, ki so zadnjo disciplino še morale opraviti. Nisem hotela proslavljati pred njimi, hotela sem počakati, pa čeprav mi je občasno ušlo. Seveda sem vedela, da sem zmagala, a dejansko je bilo morda videti, kot da ne vem. Duška sem si dala, šele ko so vse odplezale vse. In si ga bom še dala," je povedala Janja. Ni se veselila torej iz spoštovanja do tekmic. Kako veliko srce ima slovenska junakinja teh olimpijskih iger? Korošica ima srce veliko kot Triglav.