nočni klub, zabava, disko, Svet24.si

To so spremembe pri preverjanju pogoja PCT, ki jih...

sveča, nesreča Svet24.si

Velika tragedija pri Žireh: 16-letni motorist ...

restavracija Svet24.si

Pasti unovčevanja bonov v restavracijah in ...

Andrej Marčič Reporter.si

Kdo je Andrej Marčič, bogati zet Karla Erjavca, ...

janez-janša, andrej-marčič, božo-dimnik Necenzurirano

Fotografija globoke države #komentar

LES, STAREJŠI PAR, ODNOSI, PARTNERSTVO Dobra karma

Hitri test: Res poznate svojega partnerja?

Atomik Harmonik Odkrito.si

Bi prepoznali Špelo Grošelj? Takšna je bila ...

STA
STA
0 22.07.2021 22:09:10

Babnikova po prvem dnevu na visokem 11. mestu

Pia Babnik
psno
Slovenska golfistka Pia Babnik je zelo dobro začela četrti ženski "major" sezone na bregovih Ženevskega jezera v francoskem Evianu. S tremi udarci pod parom igrišča si po prvem dnevu deli 11. mesto. Druga slovenska predstavnica Ana Belac je z udarcem nad parom igrišča v Evian Resort Golf Clubu trenutno na 76. mestu.

Sedemnajstletna Babnikova ima za sabo razburljiv dan s številnimi nihanji. Dosegla je štiri bogeyje ter pet birdiejev, na deveti luknji pa je udarila celo dva udarca pod parom za t. i. eagle. Skupaj je z 68. udarci na 11. mestu, ki si ga deli še z 11 golfistkami.

Na prvem mestu sta po prvem dnevu izenačeni Tajka Pajaree Anannarukarn in Američanka Yealimi Noh s šestimi udarci pod parom (65). Številka ena lestvice LPGA, Američanka Nelly Korda je po slabem začetku s tremi udarci nad parom trenutno šele 99. med 126 tekmovalkami.


Štiriindvajsetletna Belačeva, ki je na začetku tega meseca s četrtim mestom na turnirju Volunteers of America Classic v Dallas v seriji LPGA postavila nov mejnik slovenskega golfa, je četrtega od petih največjih turnirjev sezone začela slabše. Na tretji luknji in četrti luknji je dosegla dvojni bogey in bogey, nato pa do konca le nekoliko popravila vtis in končala dan s +1 oz. 72 udarci.

Golfistke se bodo v Evianu merile do nedelje, po petkovem drugem dnevu pa bo jasno, katere igralke se bodo uvrstile v zaključek tekmovanja.

Nato sledi pot v Tokio na olimpijski turnir v golfu. Slovenske barve bo tam med 60 tekmvoalkami branila Babnikova, turnir pa bo potekal med 4. in 7. avgustom. Moški se bodo za kolajne merili med 29. julijem in 1. avgustom.

Značke: golf, ženske, major

Članki iz rubrike