900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

(sm)
(sm)
0 15.06.2021 10:29:01

Balinanje: Fenomenalna sezona prvakov

Balinarji Agrochema Hrasta z vodstvom BZS in županom občine Postojna
BZS
Po maksimalnem izkupičku točk v rednem delu superlige so balinarji kobjeglavskega Agrochema Hrasta tekmece nadigrali tudi na zaključnem turnirju v Postojni in zasluženo prišli do druge prvenstvene zvezdice v klubski zgodovini. Vrhunec sezone je postregel z vrhunskimi predstavami najboljših slovenskih klubov.

Popolnoma zaslužena zmaga Agrochema Hrasta. Takšen je bil končni rezime vseh akterjev zaključnega turnirja balinarske superlige v Postojni. Zasedba iz Kobjeglave je v sezono 2020/21 krenila s pravim »dream teamom«, ki je že v rednem delu sezone nakazal, da bo praktično nepremagljiv, kar je nato preteklo soboto in nedeljo le še potrdil na turnirju najboljše četverice.



Branilci naslova nemočni v polfinalu

Prvi sobotni polfinale je prinesel presenetljivo gladko zmago Marjetice Koper nad sežansko Skalo. Branilci naslova so bili že v prvem delu tekme videti dokaj bledo, kar so balinarji iz Slovenske Istre izkoristili in povedli s 6:2. Žarek upanja za Sežance je posvetil po zmagi Gašperja Povha v hitrostnem zbijanju, a so nato Koprčani ponovno prestavili v višjo prestavo in po zmagi Dejana in Gregorja Korošca v štafetnem zbijanju je bilo upanja za lanske prvake hitro konec. "Polfinale se ni izšel po naših željah. Ob določenih kadrovskih težavah smo si za cilj zadali uvrstitev na zaključni turnir, kar smo tudi izpolnili. Prepričan sem, da bomo drugo leto boljši," je pojasnil njihov vodja Miran Hrvatič.



Pogumni Velenjčani zadovoljni z bronom

V popoldanskem polfinalu je Agrochem Hrast pričakovano ugnal Velenje Premogovnik, ki se je izkazal z odličnim uvodom, v katerem je po zaslugi Zorana Rednaka in Jasmina Čauševića pošteno namučil favorizirane Kraševce. Nadaljevanje je vendarle prineslo pričakovan razplet, saj sta bila Erik Čeh in Jaka Štremfel v hitrostnem in štafetnem zbijanju prehitra za tekmece, za nameček pa sta Marko Švara in Gregor Sever slavila še v natančnem zbijanju in s tem dokončno potrdila uvrstitev svojega moštva v finale. "S sezono smo lahko zelo zadovoljni. Tudi v polfinalu smo odigrali dobro tekmo, a je bil Agrochem Hrast pač premočen," je sobotni obračun ocenil vodja Velenjčanov Željko Voglar.



Finale po okusu sladokuscev

Nedeljski finalni obračun je postregel praktično z vsem, kar dela balinanje tako zanimivo. Ljubitelji balinanja so lepo napolnili tribune postojnske dvorane, na katerih so bili najbolj glasni kobjeglavski privrženci, ki so lahko uživali v vrhunski predstavi svojih ljubljencev. V prvem delu tekme so Koprčani s Senadom Ramićem ter dvojico Primož Brezovec-Bojan Vidali držali korak z Agrochemom Hrastom. Sledila pa je nova tekaška ofenziva Kraševcev, ki jo je s 46 zadetki v "brzincu" začinil razpoloženi Erik Čeh za vodstvo kobjeglavskega moštva z 8:4. Po pričakovanjih se je finale odločal v natančnem zbijanju, ki je postreglo s pravo srhljivko. Koprčana Klemen Podgoršek in Primož Brezovec sta bila večji del obračuna v vodstvu, a sta Marko Švara in Gregor Sever v samem zaključku pokazala izjemno zbranost in z zadetima zadnjima balinoma spravila navijače Agrochem Hrasta v pravi delirij. Za sladkorček na koncu zelo kakovostnega finala sta s 52 točkami v štafetnem zbijanju poskrbela Erik Čeh in Jaka Štremfel. Po koncu njunega petminutnega nastopa so že začeli pokati zamaški penine med člani in navijači Agrochema Hrasta. Zmagovalni pokal in priznanja finalistom sta podelila predsednik Balinarske zveze Slovenije Primož Marinko in župan občine Postojna Igor Marentič.



Pričakovano in zasluženo do drugega naslova

Balinarski poznavalci so že pred sezono napovedovali končno slavje Agrochema Hrasta in niso se zmotili. Vodja zasedbe Valter Švara kljub dokaj gladki poti do drugega naslova po letu 2013 ni skrival čustev: "Občutki so fenomenalni. Po osmih letih garanja nam je končno uspelo. Zaradi koronavirusnih omejitev smo morali kar nekajkrat prekiniti trenažni proces, kar nam je povzročilo precej težav. Na koncu so do izraza prišli kakovostni treningi skozi celotno sezono."



Eden izmed junakov šampionske zasedbe Gregor Sever je takole opisal pot do naslova: "V natančnem zbijanju sem se zavedal, da moram zadeti zadnjega balina za zmago. Že v lanski sezoni smo imeli večje ambicije od tretjega mesta. Letošnjo sezono smo odigrali vrhunsko. Sestavili smo zelo kakovostno zasedbo, v kateri vlada odlično vzdušje, kar je bilo opazno skozi celotno sezono."



V koprskem taboru kljub finalnemu porazu niso skrivali zadovoljstva po osvojenem srebru, kar je potrdil tudi vodja Igor Brezovšek: "Vsekakor smo zadovoljni s sezono. Porazi so pač sestavni del športa. V finalu nismo razočarali. Morda nam je zmanjkalo malce športne sreče, a je Agrochem Hrast povsem zasluženo osvojil naslov prvaka. Upam, da se lahko v naslednji sezoni zavihtimo na sam vrh."



Zaključni turnir superlige 2020/21, finale
Agrochem Hrast – Marjetica Koper 14:4
Trojka: Kavčič, Petrič, Fabjan – Korošec G., Blatnik, Vujanić 9:1
Dvojica: Ferfolja (Urdih), Švara – Vidali, Brezovec 6:9
Posamezno: Sever – Podgoršek 9:6
Krog: Kocina – Ramić 23:24
Hitrostno zbijanje: Čeh – Korošec D. 46:34
Hitrostno zbijanje: Štremfel – Žikovič 40:19
Natančno zbijanje: Švara – Podgoršek 24:19
Natančno zbijanje: Sever – Brezovec 28:24
Štafetno zbijanje: Čeh, Štremfel – G. Korošec, D. Korošec 52:38


Polfinale
Skala – Marjetica Koper 4:14
Trojka: E. Ozbič, G. Ozbič, Piščanc – G. Korošec, Vujanič, Blatnik 5:12
Dvojica: Sosič, Dekanj – Vidali (Franca), Brezovec 10:4
Posamezno: Kraševec – Podgoršek 9:10
Krog: M. Povh – Ramić 17:21
Hitrostno zbijanje: G. Povh – D. Korošec 42:35
Hitrostno zbijanje: Kariž – G. Korošec 27:36
Natančno zbijanje: Kraševec – Podgoršek 14:19
Natančno zbijanje: M. Povh – Brezovec 18:25
Štafetno zbijanje: G. Povh, Sosič – D. Korošec, G. Korošec 43:48


Agrochem Hrast – Velenje Premogovnik 14:4
Trojka: Kavčič, Petrič, Štremfel – Skale, Grenko, Verlič 13:3
Dvojica: Ferfolja, Švara – Krobot, Moravac 9:4
Posamezno: Sever – Z. Rednak 7:8
Krog: Kocina – Čaušević 22:27
Hitrostno zbijanje: Čeh – G. Rednak 40:14
Hitrostno zbijanje: Štremfel – Z. Rednak 39:31
Natančno zbijanje: Sever – Čaušević 13:12
Natančno zbijanje: Švara – Krobot 24:18
Štafetno zbijanje: Štremfel, Čeh – Čaušević, Z. Rednak 55:39
Galerija
Značke: balinanje, superliga

Članki iz rubrike