bik, polzela Svet24.si

FOTO: Podivjan bik v Polzeli poškodoval tri ...

majerič2 Svet24.si

FOTO: Branko Majerič, kmet s Ptujskega polja, ...

ilka hamer Svet24.si

Ilka pogumno stopila pred kamere in navdušila

marcic jahta brioni Reporter.si

Jahte dobaviteljev in lobistov v zdravstvu: ...

6ba9bdb07f12d891519545f9ff1f4ccb Necenzurirano

Tako Počivalšek s proračunskim denarjem pomaga ...

Natalija Bratkovič Njena.si

Voditeljica Kmetije pokazala umetnico iz zakulisja...

doncic slovenija Ekipa24.si

Po bolečem porazu SLOVENIJE se je oglasil tudi ...

(sm)
(sm)
0 11.06.2021 11:02:57

Balinarski superligaši v bitko za prvaka

Matija Povh, Gašper Povh in Klemen Sosič (Skala)
BZS
Pred najboljšimi slovenskimi moškimi balinarskimi klubi je vrhunec sezone. Najboljše štiri zasedbe rednega dela sezone se bodo jutri in v nedeljo v Postojni borile za naslov zmagovalca superlige 2020/21.

Letošnja sezona v moški balinarski superligi je bila zaradi številnih omejitev odigrana po pospešenem sistemu z dvojnimi krogi. Deset ekip je bilo razdeljenih v dve skupini, iz katerih sta po dve najboljši napredovali na zaključni turnir. V skupini A je prvo mesto osvojila sežanska Skala pred Velenjem Premogovnik, tretje mesto je zasedla škofjeloška Trata, četrto ljubljanski Krim, peto pa Postojna. V skupini B je kraljeval Agrochem Hrast iz Kobjeglave z maksimalnim izkupičkom točk, druga je bila Marjetica Koper, tretja Ilirska Bistrica, četrte Zabiče, peta pa Aikea Antena Portorož.Favorita Skala in Agrochem Hrast

Para sobotnega polfinala sta Skala – Marjetica Koper in Agrochem Hrast – Velenje Premogovnik. Vlogi favoritov v polfinalnih obračunih pripadata lanskim prvakom iz Sežane, pri katerih glavno breme nosijo Gašper in Matija Povh, Klemen Sosič in Gašper Kraševec, ter Kobjeglavcem na čelu z reprezentanti Erikom Čehom, Gregorjem Severjem, Markom Švaro in Jako Štremflom.

Svoje adute imajo tudi Koprčani z Dejanom in Gregorjem Korošcem, Primožem Brezovcem in Senadom Ramićem ter Velenjčani z Jasminom Čauševićem, Zoranom Rednakom in Sandijem Žuranom, tako da se obetata zelo zanimiva polfinalna obračuna. Zmagovalca sobotnih tekem se bosta pomerila v nedeljskem velikem finalu, poraženca pa bosta osvojila končno tretje mesto.Koprčani pretijo branilcem naslova

"Rezultatsko smo bili v rednem delu sezone uspešni, imamo pa še velike rezerve glede iger. Pričakujem zelo izenačen polfinale proti Koprčanom. Pomembno bo, da dobro startamo v tekmo," je pojasnil mladi reprezentant v sežanskih vrstah Gašper Povh. Po besedah vodje koprskega moštva Igorja Brezovška se Kraševcem obeta vse prej kot lahka polfinalna naloga: "Želimo si uvrstitve v finale. Seveda moramo za to najprej premagati Sežance, ki pa so premagljiv nasprotnik." 

Lahko Velenjčani presenetijo še enkrat?

Vodstvo Agrochem Hrast je pred letošnjo sezono sestavilo sanjsko zasedbo, ki je redni del zaključila z maksimalnim izkupičkom. "V lanskem polfinalu smo v zadnjih minutah klonili proti Skali. Letos smo v rednem delu igrali solidno in osvojili prvo mesto v skupini. Imamo pokrita vsa igralna mesta, a imajo tudi ostale ekipe na zaključnem turnirju vrhunske igralce," meni vodja kobjeglavske zasedbe Valter Švara.

Velenjčani so ob premierni superligaški sezoni presegli pričakovanja in se ob dejstvu, da so zaradi pomanjkanja balinarske dvorane vse domače tekme odigrali v ljubljanski Šiški, presenetljivo zavihteli med najboljše štiri. Lahko presenetijo tudi v Postojni?

"Zares smo zadovoljni, da smo v polfinalu, saj tega nismo niti pričakovali. Borili se bomo do konca, čeprav nam bodo nasproti stali močni Kobjeglavci. Videli bomo, kdo bo na tekmi boljši. Seveda upamo na najboljše," je razkril vodja ekipe Željko Voglar.Skala tretjič, Marjetica Koper in Agrochem Hrast drugič ali Velenje Premogovnik prvič?

Najtrofejnejša zasedba v zgodovini samostojne Slovenije je Trata s 15 naslovi, med letošnjimi udeleženci zaključnega turnirja pa je Skala slavila v sezonah 1994/95 in 2019/20, Koprčani so bili najboljši v sezoni 2006/07, Kobjeglavci v sezoni 2012/13, medtem ko Velenjčani še niso osvojili državnega naslova.

Galerija

Članki iz rubrike