stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 28.09.2020 21:09:26

ODSTOPIL predsednik strokovnega sveta za šport

Luka Steiner
Grega Wernig
Luka Steiner je ob koncu seje v Ljubljani odstopil z mesta predsednika in tudi kot član državnega strokovnega sveta za šport. V obrazložitvi je dejal, da je to storil izključno iz osebnih razlogov; menjava zaposlitve je edini razlog za ta korak.

Steiner je iz Športne loterije, kjer je bil doslej zaposlen v vodstvu, odšel na drugo delovno mesto v gospodarstvu (Iskratel). Za predsednika strokovnega sveta je bil izvoljen na ustanovni seji nove sestave 28. novembra 2017.

Do nadaljnjega bo svet vodil njegov podpredsednik Stanko Glažar, ki je tudi podpredsednik Nogometne zveze Slovenije in član izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS).


"Edini razlog za moj odstop je prevzem nove poklicne funkcije, ki jo moram kar najbolje opravljati. Tudi mesto predsednika strokovnega sveta, ki je častna, zahteva čas in odgovornost v dobrobit slovenskega športa. V njem pa bom kot prostovoljec deloval še naprej," je povedal Steiner, ki je tudi podpredsednik Smučarske zveze Slovenije.

"Pravilnik Fundacije za šport, ki je podlaga za delitev njenih sredstev, enotne podpore ni dobil. To kaže na določene strateške izzive, najmanj pa potrebo po širši razpravi na to temo," je najpomembnejšo vsebinsko razpravo seje strokovnega sveta pospremil Steiner.

Strokovni svet je s petimi glasovi za in prav toliko proti ter dvema vzdržanima zavrnil predlog novega pravilnika. V letu 2021 bo FŠO športnim organizacijam namenila 9,5 milijona evrov, milijon več kot letos. Fundacija je eden najpomembnejših stebrov financiranja slovenskega športa. Denar dobi iz koncesijskih dajatev od iger na srečo.

Značke: šport, svet, vlada

Članki iz rubrike